20 / 04 / 2024

Cathay Arterium'da metrekare fiyatı 3 bin 500 bin lira!

Cathay Arterium'da metrekare fiyatı 3 bin 500 bin lira!

Firma: Cathay İnşaat

Cathay İnşaat Arterium projesinin lansmanı bugün yapıldı.Arterium'da fiyatlar metrekaresi 3 bin 500 bin liradan başlıyor.



Mahalle Sıcaklığı'ında bir Site Modernliği: Arterıum Site adı altında inşa edilen "modern hapishane" sayısında bir patlama yaşanıyor İstanbul'da. Etrafı kalın duvarlarla çevrili, -sözüm ona- güvenlikli bu sitelerde yaşayanlar, "gettoları" andırırcasına dış dünyadan soyutlanmış bir hayat tarzıyla karşı karşıya. Oysa tamamen sosyal bir varlık olan insanın doğasına uygun olanı ise; yaşam konforunun, kalitesinin ve güvenliğinin duvarlarla değil "güven duygusu" ile sağlanmış olmasıdır. 


Güven duygusu ise, teknik olarak insani, yaşanılası mekanlar ile komşuluk ilişkileri v.b. açısından bireylerin veya ailelerin sosyal birer varlık olarak tanınması, saygı duyulması, özgür kılınması ve yaşadıkları mekanların kendilerince benimsenip sahiplenilmesi ile sağlanabilir. Sahiplenilme duygusu ise beraberinde "aidiyet hissini" açığa çıkartır ki; işte gerçek güven duygusu! 


Cathay İnşaat olarak bizim başarmak istediğimiz ve sonuçlarına bakınca da başardığımızı bildiğimiz gerçeklik de budur. Şöyle ki ARTERIUM Projemiz insanlarda, -neredeyse bırakın yaşamayı unutulmaya dahi yüz tutmuş- "eskimez".,mahalle yaşantımızı yeniden hayata geçirmiştir. Bunu yaparken teknik ve mimari açıdan günümüz gelişmişliğinden azami ölçülerde faydalanırken, komşuluk ve diğer beşeri ilişkiler açısından herhangi bir kısıtlama getirmediği gibi, yoğun olmayan blok düzenlemeleri, fitness, kapalı havuz, kapalı otopark, toplantı salonları, çocuk oyun alanları ve neredeyse abartılı yeşil alanları gibi konforlu ortak mekanlarıyla beraber içiçe geçmiş ve her türlü ihtiyaçların karşılanabileceği alış­veriş imkanı sağlayan işyerleriyle bunu sağlamak hiç de zor olmadı. Projelerimize start vermenin öncesinde, içerisinde büyük bir AVM barındıran ve çok fazla sayıda konutlardan oluşan "yığın" bir konsept mi, yoksa artık enflasyonu oluşmuş AVM yapısından uzaklaşarak mahalle sıcaklığı ve konforunu sağlayacak "Alışveriş Caddesi-AVC" ile farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikleri haiz, birbirini "bütünleyen" butik ve çok daha şık modüllerden oluşan bir konsept mi sorusuna cevap vermemiz gerekiyordu. Sonuçta ihtiyacın AVC ile bütünleşik butik proje modülleri doğrultusunda olduğuna kanaat getirdik. Projemiz gerçekten de Başakşehir'e değer katıp şık durmakla birlikte, sektör için de bir model teşkil etmiştir.



ARTERIUM Kompleksi'nde mimari açıdan yeknesaklıktan ziyade ürün çeşitliliği benimsenmiştir. 42m2'lik stüdyodan 400m2'ye kadar konutlarla birlikte bahçe ve teras dubleksi villalar, 1+1'den 7+1'e kadar konutlar ile ofisler ve her kullanım amacına uygun birçok metrajda işyerleri birbiri ile anlamlı bir bütünlük içerisinde dizayn edilmiştir. Bizim ve aslında ARTERIUM'a dahil olanların başlangıçta çok da inanamadığı birçok kamusal nitelikteki makro proje ise kısa vadede ARTERIUM'u bu projelerin, uzun ve orta vadede ise Başakşehir'in hatta hızla Balkanlar'ın ve Orta Doğu'nun fiili başkenti haline gelmekte olan şehrimizin merkezi konumuna taşımıştır, taşıyacaktır. Malum henüz genç bir ilçe olan Başakşehir'in Belediye, Kaymakamlık, Maliye, Emniyet gibi tüm kamusal hizmet binalarını içerecek olan "Şehir Meydanı" yanı başımızda hayata geçiriliyor. 


Türkiye'nin en büyüğü ve sonrakilere örnek teşkil edecek olan Anadolu imam Hatip Lisesi Kompleksi, Eylül 2013 döneminde eğitim ve öğretime başlarken beraberinde ilçemizi dolayısı ile semtimizi ve ARTERIUM'u şehrin diğer semtleri ile ulaşım açısından entegre hale getirecek olan metro, yaz döneminde ilk yolcularını taşımaya başlıyor.


 Stratejik olarak da ülkemiz ve bulunduğu bölge için çokça önemi olacak "Kanal İstanbul Projesi'nin" Başakşehir'i de sınırları içerisine alması ise bir tercihten öte coğrafi bir zorunluluk olmuştur.Sonraki etapları da ihale edilip tamamlandığında, büyük bir kompleksten ziyade, şehrimizin ve dolayısı ile ülkemizin sağlık turizmi, finans merkezi, kongreler bölgesi olması yolundaki lojistiğini tam olarak sağlayacak olan yeni havaalanı projesi, İstanbul'u bir uluslararası hava trafiği aktarma merkezine de dönüştürecektir. Diğer yandan, 3. Boğaz Köprüsü ile bağlantı yolları Başakşehir'e ve ARTERIUM'a birçok anlamda katkı sağlayacaktır. Gelişmiş ülkelerde dahi örneğine pek rastlanamayacak boyut ve nitelikteki, kesinleşen Sağlık Kenti Kampüsü, kelimenin tam anlamıyla ARTERIUM'un bulunduğu bölgeyi pozitif yönde tanınmayacak hale dönüştürecektir ki son dönemlerde üniversitelerde açılan sağlık turizmi bölümlerini, metroyu, yeni havaalanını bu proje ile birlikte düşünecek olursak projenin, merkezi ve büyük bir bölge hastanesinden ziyade, uluslararası nitelikte ve yine uluslararası servis verecek çok daha komplike yapıda olduğunu kavramak hiç de zor olmayacaktır. Bunun ise ARTERIUM AVC Projesi'ne olan yüksek talebi çok daha arttıracağı muhakkaktır.


 Hemen yanımızdaki ve yıl+ardır atıl diyebileceğimiz konumda olan Olimpiyat Stadı' nın, 2020 Olimpiyatlar'ının Türkiye'de yapılmasının Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nce kararlaştırılması durumunda ise Olimpiyat Şehri Kompleksi'ne dönüştürülmesi planlanmıştır. Olimpiyat şehri adaylığı konusunda dünyamızın yükselen yıldızı İstanbul'un, rakiplerinin, deprem ve radyoaktif sızıntı tehlikesi barındıran Tokyo ile ekonomik kriz ve sosyal çalkantılar içerisindeki Barselona'nın olması şansını son derece güçlendirmektedir. 



Aslında emsali dahi olamayacak büyüklük ve dinamizm düzeyindeki sair dünya metropollerinde emlak fiyatları, İstanbul'a kıyasla çok daha yüksektir. Böyle olmasına rağmen bu şehirlerin büyüme potansiyeli ile popülaritesinin atış hızı ve bunlara bağlı talep patlaması ise İstanbul'un çok gerisindedir. Hal böyle olunca ülkemizin son dönemlerde yakaladığı istikrar ve güvene dayalı gelişme ile büyüme trendi de dikkate alındığında, orta vadede emlak fiyatlarının ve buna bağlı kira bedellerinin katlanarak artacağını söylemek abartı olmayacaktır.



 Gittikçe yoğunlaşan yabancı sermayeli gayrimenkul alım talebi ise bu durumun işaretlerinden sadece bir tanesidir. Tüm bunlardan hareketle projemizden konut veya işyeri satın alan müşterilerimizin önceki dönemdeki karlılıklarının ileriye dönük olarak katlanarak artacağını düşünmek hakkımız olsa gerek. Yüksek kira beklentisi olan yatırımcılarımız dahi işyerlerinin yaptığı yüksek primin memnuniyeti ile ikinci üçüncü işyeri yatırımlarını yapmaya devam etmektedirler. Zaten projemiz ikmal edilmeden dahi Migros, Burger King, BİM, Mado, Turkcell, Aslı Börek, DiaSa v.b. marka değeri yüksek firmalarca kiralanmıştır. ARTERIUM AV , ARTERIUM RESIDENCE ve ARTERIUM VILLAS 'tan oluşan proje kompleksimizin satış ve kiralamaları tamamlanmak üzere olduğundan, az sayıda kalan ürünlerimiz şanslı yatırımcılarını ve sakinlerini beklemektedir.




0212 485 98 00 

www.arterium.com.tr


Geri Dön