10 / 05 / 2024

Cavit Uğur: Havalimanlarında kiralar durdurulmalı!

Cavit Uğur: Havalimanlarında kiralar durdurulmalı!

Hava kargo acentelerinin düşen iş hacimleri sebebiyle finansal zorluklar ile karşı karşıya olduğunu belirten UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, havalimanlarında kiraların durdurulması gerektiğini söyledi.



Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği, (UTİKAD) Genel Müdürü Cavit Uğur, UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, koronavirüs sebebiyle taşımacılıkta yaşanan son gelişmeleri anlattı.

Dünya'dan Aysel Yücel'in haberine göre; hem Atatürk hem de İstanbul havalimanlarında faaliyetlerini sürdüren hava kargo acentelerinin düşen iş hacimleri sebebiyle finansal zorluklar ile karşı karşıya olduğundan bahseden Uğur, kiraların durdurulması gerektiğini açıkladı. Uğur, “Buna rağmen her iki havalimanındaki ofislerin kira ödemeleri devam ediyor. Oysa hava kargo hacmi çok düşmüş ve bu ofisler neredeyse işlevsiz olarak durmaktadır. Bu nedenle hem İstanbul Havalimanı için İGA’dan hem de Atatürk Havalimanı için THY ve DHMİ’den havalimanlarındaki ofislerin kiralarının geçici süre ile durdurulmasını talep edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Koronavirüs zamanında kiralara zam yapılabilir mi?

Kiralar kamu tarafından ödensin' önerisi!


Geri Dön