23 / 04 / 2024

Çaycuma Spor Merkezi için mimari proje yarışması düzenleniyor!

Çaycuma Spor Merkezi için mimari proje yarışması düzenleniyor!

Çaycuma Belediyesi tarafından yapılması planlanan Spor Merkezi için mimari proje yarışması düzenleniyor. 2 Bin metrekare üzerine yapılması planlanan Merkezde, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, fitness, eğitim alanları gibi bölümler yer alacak.



Çaycuma Belediyesi tarafından yapılması planlanan Spor Merkezi için mimari proje yarışması düzenleniyor. 2 Bin metrekare üzerine yapılması planlanan Merkezde, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, fitness, eğitim alanları gibi bölümler yer alacak. 


JÜRİ BAŞKANI MİMAR ÖZCAN UYGUR 

Başkanlığını Mimar Özcan Uygur'un yaptığı jüride, aslı jüri üyeliklerini Mimar Adnan Aksu, Mimar Tülin Hadi. Mimar Feride Önal, Mimar Özcan Uygur ve İnşaat Mühendisi Atılla Tekin yapacak. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Belediye Meclisi Üyesi Mimar Zühtü Fuat Kalaycı ve Mimar Ömer Yılmaz danışman üye olarak yer alırken. Mimar Ramazan Avcı. Mimar Tuna Han Koç, İnşaat Mühendisi Olcay Aydın yedek jüri üyesi olarak görev yapacak. Yarışmanın raportörlüğünü ise peyzaj mimarları Soner Demir ve Timuçin Pak üstlenecek. 


YARIŞMA TAKVİMİ VE ÖDÜLLER... 

21 Mart 2016 Pazartesi günü projeler teslimi edilecek. Kargoyla gönderimin son teslim alım tarihi 24 Mart 2016 Perşembe olarak açıklanırken, 26 Mart 2016 Cumartesi günü jüri değerlendirme çalışmasına başlayacak. 2 Nisan 2016 Cumartesi günü yarışmanın son değerlendirme toplantısı (kolokyum) yapılarak sonuçlar açıklanacak. Yarışmanın birincilik ödülü 10 bin TL, ikincilik ödülü 8 bin TL, üçüncülük ödülü 6 bin TL, 5 adet mansiyon ödülüyse 3 bin TL olacak. 


MİMARI PROJE YARIŞMAYLA BELİRLENECEK 

Çaycuma Belediyesi yeni yaptıracağı kapalı yüzme havuzu için mimari proje yarışması düzenledi. Tesis aynı zamanda yem bir sosyal merkez olacak. Çaycuma Belediyesi, "Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projelen, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışma Yönetmenliği" çerçevesinde, "Çaycuma Spor Merkezi Mimari Proje Yarışması" adıyla bir mimari yarışma düzenledi. Seçici kurul tarafından oluşturulan şartnamede yarışmanın konusu, "Yeni Mahalle sınırları içinde yer alan ve mülkiyeti Çaycuma Belediyesı'ne ait olan alanda yapılacak olan Çaycuma Spor Merkezi'nın tasarımı" olarak açıklandı Spor merkezi yüzme sporu ve "fitness" yapmaya olanak sağlayacak şekilde tasarlanacak. Tasarımda, tesisin açık alanları ile etkileşim kurabilmesi ve sosyalleşmeye olanak sağlaması için açılır kapanır bölümlere de yer verilebilecek. Yapı 2 bin metrekareyi geçmeyecek büyüklükte olacak. 


SOSYAL MERKEZ OLMA İDDİASI 

Yarışmacılar alanının batısında kalan parkı ve yapıyı çevreleyecek açık alanları, spor merkezinin bir sosyal merkez olma iddiasına destek olacak şekilde kurgulayacak. İçinde çeşitli aktivitelerin yapıldığı bölümler, ilk yardım odası, eğitim salonu, personel servis alanı, yeme, içme, satış mekânlarının bulunacağı tesisin havuz 12,5 metreye 25 metre genişliğinde, 1.40 metre derinliğinde olacak. Aynca 50 metrekare genişliğinde bir de çocuk havuzu bulunacak. Tesiste fitness bölümüyle sauna da yer alacak. 


"BELDEMİZE BİR KAPALI YÜZME HAVUZU KAZANDIRACAĞIZ" 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yarışmanın sunum yazısında, "Biliyoruz ki, su hayattır ve bambaşka bir yaşam kültürü sunar. Suyla bu kadar ıç içe olan bir yerleşim yerinin su sporlarından uzak kalması düşünülmez. Bunun için yeni bir adım daha atıp beldemize bir kapalı yüzme havuzu kazandırma hazırlığı içindeyiz. Aynı zamanda bir sosyal merkez olarak kurguladığımız bu tesis, halkımızı su sporlarına yönlendireceği gibi. çevre düzenlemeleri ve sosyal donatılarıyla hoşça vakit geçireceği, içinde olmaktan mutluluk duyacağı bir kentsel mekân da sunacaktır. Çaycuma'ya yeni bir aktivite alanı da kazandıracak olan ve Filyos Çayı'nın hemen kıyısında yer alacak bu tesiste, ulusal düzeyde sporcular yetiştirmek de hedeflerimiz arasındadır. Bu amaçla bir mimarı proje yarışması düzenliyoruz. Amacımız bu alanda en doğru mekânsal çözümler üreten, en güzel projeyi bulabilmektir. Bunu başaracağımıza inanıyorum" dedi. Yarıma için detaylı bilgiye Çaycuma Belediyesı'nın internet sitesinden ulaşılabılıyor. 



Yeliz ALAGÖZ/Zonguldak Pusula Gazetesi


Geri Dön