29 / 03 / 2024

Kalyon Holding, Karapınar SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor!

Kalyon Holding, Karapınar SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor!

Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası ve Türkiye’nin en büyük güneş santrali Karapınar GES ile yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını büyüten Kalyon Holding, Karapınar SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor.



Güneş Teknolojileri Fabrikası ile beraber yılda 1.5 milyon ton fosil yakıt ve karbon emisyonuna engel olacak Karapınar Santrali’nde hayata geçirilmesi planlanan SCADA Merkezi'nin mimari özellikleri ile sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji ve teknoloji yaklaşımını karşılaması amaçlanıyor. Kalyon Holding bu amaçla, T-Lab iş birliğiyle bir mimari tasarım yarışması gerçekleştiriyor.

Kalyon Holding önderliğinde düzenlenecek mimarı tasarım yarışmasının yürütücülüğünü T-Lab üstleniyor. Karapınar’da yer alan güneş santralinin çekirdeği haline gelecek SCADA Merkezi (Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Merkezi) aynı zamanda bilim insanlarının buluştuğu, konferansların düzenlendiği, bilimsel oturumların yapıldığı ve öğrencilerin bir araya gelerek enerji alanındaki teknolojik gelişmeleri izlenebileceği bir merkez haline gelecek.

Ön seçimi geçen ilk 10 ekibe ödül

Karapınar GES SCADA Mimari Proje Yarışması’nın jürisi ise birbirinden değerli mimar ve sanatçılardan meydana geliyor. Yarışmanın seçici kurulunda David Green, Murat Tabanlıoğlu, Refik Anadol, Dr. Deniz Aslan, İmdat As ve Kübra Kalyoncu Şeherli bulunurken jüri başkanlığı görevini ise Melike Altınışık üstlenecek. Ön seçimi geçen ilk on ekibe 15 bin TL destek ödülü verilirken birinciye 70, ikinciye 50 üçüncüye de 30 bin TL ödülünün sahibi olacak.
 


Geri Dön