28 / 03 / 2024

Çayeli Gençlik Merkezi 2 Aralık'ta ihaleye çıkıyor!

Çayeli Gençlik Merkezi 2 Aralık'ta ihaleye çıkıyor!

Rize'nin Çayeli ilçesinde yaşamlarını sürdüren gençleri sosyal ve kültürel faaliyetlere yönlendirmek ve yetiştirmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yapılacak olan Gençlik Merkezi 2 Aralık 2013 tarihinde ihaleye çıkıyor....




Rize'nin Çayeli ilçesinde yaşamlarını sürdüren gençlerin serbest zamanlarını ilgi istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerini sağlayacak sosyal ve kültürel faaliyetlere yönlendirmek ve yetiştirmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yapılacak olan Gençlik Merkezi 2 Aralık 2013 tarihinde ihaleye çıkıyor.


Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır şunları söyledi: "Eğitim Fakültemizin yanında uğraşlarımız sonucu kamulaştırılan alanda yapılacak olan ve 4,5 milyona mal olacak Gençlik Merkezimizin binası 861 metrekare bodrum, bin 688 metrekare zemin, bin 135 metrekare 1’inci kat olmak üzere toplam 3 bin 685 metre kare alandan oluşacak. Proje ilk planladığında çok daha küçük bir bina olarak tasarlanmıştı. 2 bin 500’ü fakültemizde öğrenim gören gençler olmak üzere 10 bine yakın genç nüfusun yaşadığı ilçemizde ilk etapta gündeme gelen projenin yetersiz geleceğine karar verdik. Konuyu Sayın Bakanımıza arz ettiğimizde kendisi de gerekli desteği verdiler. Yapılan çalışmalar sonucunda gençlik merkezinin 2 Aralık 2013 tarihinde ihaleye çıkacağını kamuoyu ile paylaşmaktan memnuniyet duymaktayız. Yer tesliminden itibaren 350 günde tamamlanacak olan proje ile ilgili bilgi verecek olursak binamızın içerisinde konferans, oyun ve toplantı salonları, Tiyatro, sinema ve sergi salonları, müzik ve resim atölyeleri, kütüphane ve kafeterya gibi birçok birimler yer alacaktır. Çayeli gençliğine armağan edilecek projenin hayırlı olmasını diliyorum."


İbrahim Yürük/Cihan


Geri Dön