26 / 04 / 2024

Çaykur, Artvin Kavak köyünde aldığı arazide ne yapacak?

Çaykur, Artvin Kavak köyünde aldığı arazide ne yapacak?

Artvin'in Arhavi ilçesi Kavak köyünde Çaykur'un satın aldığı arazide ne zaman faaliyete geçeceğine dair CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan soru önergesi hazırladı..



Çaykur, Artvin Kavak köyünde aldığı arazide ne yapacak?


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Arhavi ilçesi Kavak köyünde Çaykur'un satın aldığı arazide ne zaman faaliyete geçeceğine ve ilçedeki arazilerini Çoruh Üniversitesi'ne bağışlayacağına dair iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.


Bayraktutan önergesinde "Artvin ili Arhavi ilçesi Kavak köyündeki eski bir fabrika arazisinin Çaykur tarafından alındığı ve Çaykur'un bu araziye taşınıp faaliyetini sürdüreceği yönünde yetkililerin beyanatı olmuş ancak geçen zaman zarfında henüz bir taşınma gerçekleşmemiştir. Yine Çaykur'un Arhavi merkezde bulunan fabrikasının da Üniversite'ye devredilerek Üniversitenin ilgili birimlerinin bu alan üzerinde koşullanacağı ifade edilmesine rağmen henüz bu ifadeler hayata geçmemiştir." diyerek 3 soru sordu.


Bayraktutan'ın soruları

1. Çaykur Arhavi'nin Kavak köyünde bir arazi satın almış mıdır? Kavak köyünde satın alınan bu arazi üzerinde Çaykur ne yapmayı planlamaktadır? Kavak köyünde Çaykur ne zaman faaliyete geçecektir?


2. Çaykur'un Arhavi ilçesindeki arazilerini Çoruk Üniversitesine bağışlayacağı ve bu arazi üzerinde bir kampüs kurulacağı doğru mudur?


3. Çaykur'un Üniversiteye devrettiği arazi üzerinde hangi fakülteler olacaktır? Kısacası söz konusu arazi üzerine neler yapılacak ve ne zaman hizmete açılacaktır?





Geri Dön