23 / 04 / 2024

Çaykur'un yeni fabrikasının inşaatı sürüyor!

Çaykur'un yeni fabrikasının inşaatı sürüyor!

Dünyanın en kapsamlı çay paketleme fabrikalarından biri olacak Çaykur'un yeni çay paketleme fabrikasının inşaatı Rize'nin İyidere ilçesinde devam ediyor. Fabrika 300 milyon TL'ye mal olacak.



Dünyanın en modern ve kapsamlı çay paketleme fabrikalarından biri olması hedeflenen Çaykur'un yeni çay paketleme fabrikasının inşaatı Rize'nin İyidere ilçesinde devam ediyor. 2014 yılı Eylül ayında inşaat ihalesini alan Ahes İnşaat ile yapılan protokolün ardından fabrikanın inşaatı başlamıştı. 


Bodrum kat seviyesine çıkılan inşaat alanında incelemelerde bulunan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, firma yetkilisi Süleyman Ekşi'den bilgi aldı. Kendi kendine yetebilecek şekilde projelendirilen fabrikanın hinterlandındaki yöreye değer katacak turistik bir merkez şeklinde de hizmet vereceğini ifade ederek, "Rize'nin marka değerine değer katacak olan çay paketleme fabrikası tesisinin inşaatı devam ediyor. 

Yaklaşık 300 milyon TL'ye mal olacak tesis tamamlandığında 5.5 yıl gibi kısa bir sürede kendisini amorti edecek durumda olacak. Dünyanın en kapasiteli, en modern, en akıllı, en çevreci ve son derece otomasyonu yüksek paketleme fabrikası olacak. İnşaat aşamasını an be an takip ediyoruz, belirlenen sürede inşaatı bitirip burayı Rize ve ülkemize kazandırmak istiyoruz"açıklamasını yaptı. 


Dünya




Geri Dön