25 / 04 / 2024

Cebeci İnönü Stadı, AVM olmayacak!

Cebeci İnönü Stadı, AVM olmayacak!

Ankara 6. İdare Mahkemesi, Başkent'in en büyük stadyumu olan Cebeci İnönü Stadı'nın yerine AVM inşa edilmesi için yapılan imar planı değişikliklerini iptal etti. İşte ayrıntılar...



Ankara 6. İdare Mahkemesi, Başkent'in en büyük stadyumu olan Cebeci İnönü Stadı'nın yerine AVM inşa edilmesi için yapılan imar planı değişikliklerini iptal etti. 


TMMOB Şehir Plancıları Odası  Ankara  Şubesi, Cebeci İnönü Stadı'nın imar değişikliğiyle yapılaşmasına karşı yürüttüğü hukuki mücadeleyi kazandı. 


Zafer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, bu alanı konut ve alışveriş merkezine dönüştürmeye ilişkin muhtelif tarihlerde onayladığı üç plan değişikliğinin iptali için dava açan ŞPO Ankara Şubesi'nin oldu. Ankara 6. İdare Mahkemesi, görülen bu üç dava konusu işlem için de işlemin iptaline karar verdi. 


ŞPO Ankara Şubesi'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: sermayenin kamu mülklerine, arazilerine ve müştereklerimize el koymak suretiyle sürdürdüğü pratiklerin son zamanda özellikle tipik bir şekilde stad, stadyum, spor alanları üzerinde de yoğunlaştığını izlemekteyiz. Bilindiği üzere, Ankara'da da Cebeci Stadı benzer şekilde böyle bir müdahaleye konu edilmiştir. Kentsel kamusal alanların merkezi planlama yetkileri kullanılarak 'gasp edilmesi' olarak nitelendirilebilecek Cebeci özelindeki bu işlemler kabul edilebilir olmayıp, yargı kararları ile sermayenin Cebeci'deki planları bozulmuştur. Cebeci Stadı'nı hukuki mücadele ve müdahalemiz ile sermayenin elinden kurtardık. Bu kararın diğer kentlerimizdeki yıkıcı müdahalelere karşın emsal teşkil etmesi açısından da ayrıca önemli olduğunu ifade etmek isteriz." 


Ankara Başkent





Geri Dön