26 / 04 / 2024

ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması sonuçlandı!

ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması sonuçlandı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından gerçekleştirilen “ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması - 2020” sonuçlandı ve ödüller sahiplerini buldu.



Türkiye’de yapı sektörünün sürdürülebilirlik ilkeleri ışığında gelişmesine katkı sağlamak için çeşitli etkinlikler yapan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK)’in düzenlediği “ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması-2020” ödülleri sahiplerini buldu. Geleceğin profesyonelleri olan lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin bir ekolojik köy yerleşimi üzerinden uygulanabilir, sürdürülebilir, yenilikçi fikirler ile çözümler üretmelerini teşvik etmek için ilk defa gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanındaki 74 üniversiteden toplam 460 kişiden oluşan 198 takım başvuru yaptı.

ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması sonuçlandı!

Üniversitelerin İnşaat, Çevre, Makine, Mekatronik, Elektrik, Orman Endüstri, Elektrik-Elektronik, Enerji Sistemleri Mühendislikleri ile Mimarlık, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Şehir Bölge Planlama bölümlerine yönelik ve disiplinler arası iş birliğine açık olarak yapılan yarışmada, 44 üniversiteden 222 kişinin oluşturduğu 82 takım fikir projelerini yolladı.

ÇEDBİK üyelerinin yanı sıra derneğin iş birliği yaptığı sektörün farklı kollarındaki önde gelen kuruluşlar; Arup Türkiye, GBCI Europe, Kalebodur, Saint-Gobain, Türk Ytong ve Vitra yarışmaya destek vererek katkı sundu.

17 Mart 2021 tarihinde seçici kurul üyeleri, destekçi firmaların temsilcileri ve kazanan takımların üyelerinin katılımı ile yapılan ödül töreni ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ebru Ünver Karaer'in açılış konuşması ile başlamış olup, Seçici Kurul Başkanı Sayın Ayşe Zerrin Yılmaz'ın konuşması ve kazanan takımların proje sunumları ile sonlandı.

 

ÇEDBİK ticari binalara yönelik sertifika sistemi çalışmalarını tamamladı!


Geri Dön