24 / 04 / 2024

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başladı!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başladı!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. tünel açma makinesinin (TBM) kazısı başladı. 



Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. tünel açma makinesinin (TBM) kazısı için tören düzenlendi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sancaktepe'deki şantiye alanında düzenlenen törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin, saatte tek yönde 60 bin yolcu taşıyacak 10,9 kilometre ve 8 istasyondan oluşan hattı kısımlara ayırdıklarını ve ikinci kısım çalışmalarına da yakın zamanda başlayacaklarını dile getirdi. 

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı nda 2. TBM kazısı başladı!

Birinci kısmın Çekmeköy'den Sancaktepe Şehir Hastanesi'ne kadar olan, 3,9 kilometre ve 3 istasyondan oluştuğunu aktaran Alpkökin, TBM'nin ilerleyen aylarda Sancaktepe Şehir Hastanesi'ne ulaşmasını beklediklerini dile getirdi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da projenin Sancaktepe Şehir Hastanesi'ne kadar olan kısmını 2023 başında tamamlayacaklarını kalan etabı ise 2024 başında tamamlayacaklarını belirtti. 

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı nda 2. TBM kazısı başladı!


İmamoğlu, ek olarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-Halkalı arasında hayata geçirmeyi düşündükleri "Hızray"ı ve İncirli-Beylikdüzü Metro Hattı'nı 2021 yılı içerisinde ihaleye hazır hale getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Tören, protokol üyelerinin butonlara basarak TBM'nin kazısını başlatmasıyla sona erdi.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı nda 2. TBM kazısı başladı!

Hastane-Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan aksı plan dışı bırakıldı mı?" 

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda hattın Hastane-Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan bölümünün devre dışı bırakıldığını belirtti.

Metro hattının iş bitirme süresinin 34 ay olarak belirlendiğini bildiren Döğücü, şunları söyledi: "Yeniden Başlama Töreni olarak gerçekleştirilen ilk programdan bu yana 14 ay geçti. Sözde 8 adet TBM çalıştırılacak projede 4 adet TBM 2019'dan beri bekletildi. Bir türlü sağlanamayan gerekli ilerlemeyi kamufle etmek için '2. Başlama Töreni' adıyla bir algı süreci yönetiliyor. Tamamlandığında tek yönde saatte 35 bin insanımıza ulaşım imkanı sağlayacak ve bölge insanımızın sabırsızlıkla beklediği Hastane-Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan aksı plan dışı bırakıldı mı? Bırakıldıysa neden?"


 
Hedef: Yılda 20 kilometre raylı sistem!

İstanbul’un raylı sistem ağı 360 kilometreye ulaşacak!

Ekrem İmamoğlu'ndan İncirli-Beylikdüzü Metro Hattı açıklaması!


Geri Dön