25 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan İncirli-Beylikdüzü Metro Hattı açıklaması!

Ekrem İmamoğlu'ndan İncirli-Beylikdüzü Metro Hattı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli Metro Hattı’nın, 2’nci TBM kazı çalışmalarını başlattı. Önemli açıklamalar yapan İmamoğlu,  “Yılda 20 km’lik metroyu İstanbullulara açılmış bir şekilde kazandıran bir dönem olma arzusundayız" dedi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nisan 2017 yılında yer teslimi yapılan fakat 2017 yılı sonrasında resmi yazı ile yapım çalışmalarının durdurulan Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli Metro Hattı’nın 2’nci TBM kazı çalışmalarını başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, metro hatları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Başkan Ekrem İmamoğlu “Yılda 20 km’lik metroyu İstanbullulara açılmış bir şekilde kazandıran bir dönem olma arzusundayız" dedi.

Ekrem İmamoğlu ndan İncirli-Beylikdüzü Metro Hattı açıklaması!

- İNCİRLİ – BEYLİKDÜZÜ HATTI İÇİNDE YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ-

“Çok heyecan duyduğum Sabiha Gökçen – Halkalı arasındaki Hızray projemizi de 2021’in yıldızı olarak inşallah ihale sürecine hazır etmek istiyoruz. Bütün süreçlerin aksaksız yürütülmesi adına da arkadaşlarım yoğun bir çaba içerinde. Pendik – Kaynarca hattımızda hızlı bir şekilde devam ediyor. Bunun gibi İstanbul’un batısında da İncirli – Beylikdüzü Hattı içinde yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Neredeyse 18 yıla yakındır, proje olarak raflarda ve seçim meydanlarında konuşulan bu hattın ihalesini de umut ediyorum ki, 2021 yılında yaparız. Azmimizle ve kıymetli çalışma arkadaşlarımızla bunun sözünü veriyoruz. Yüklenici firmaları da yanımızda sıkı bir partner olarak görmek istiyoruz. İstanbul kenti, dünyanın en itibarlı kentlerinden biridir. İstanbul’un kabiliyeti kapasitesi yüksektir. Ona yakışan şeffaf, toplumun her kesiminden katılımcı unsurları içine katan bir yönetim anlayışı ile bir belediyecilik örneğini veriyoruz. Arkadaşlarla konuştuğumuz ve hedeflediğimiz; yılda 20 km’lik metroyu İstanbullulara açılmış bir şekilde kazandıran bir dönem olma arzusundayız. Bu dönemde İstanbul’un bugüne kadar elde ettiği yıllık metro dönemsel olarak neredeyse üç katıdır. İnşallah bunu da hep birlikte başaracağız.”

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başladı!


Geri Dön