24 / 04 / 2024

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosunda son durum!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosunda son durum!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'ndaki çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. 11 kilometre uzunluğa sahip olan metro projesi için Sultanbeyli’de Hasanpaşa ve Sultanbeyli Merkez olmak üzere 2 durak olacak.



 

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in girişimleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen metro projesinin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

 

Sultanbeyli Belediyesi'nde yer alan habere göre, ilk etapta kısa bir zaman önce açılan Üsküdar - Çekmeköy - Sancaktepe metrosuyla entegre olacak olan Sultanbeyli Metrosu’nun faaliyete geçmesi için çalışmalar başlatıldı. 11 kilometre uzunluğa sahip olan metro hattı için Sultanbeyli’de Hasanpaşa ve Sultanbeyli Merkez olmak üzere 2 durak olacak.

 

Durakların bulunduğu noktalarda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.  Diğer taraftan Kadıköy-Ataşehir-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı ve Sultanbeyli-Kurtköy Metro hattının oluşturulması için de çalışılıyor.

 

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’nın kuyruk tüneli sonundan başlayıp, sırası ile Meclis Mahallesi, Sarıgazi (entegrasyon istasyonu), Şehir Hastanesi, Abdurrahmangazi, Samandıra, Veysel Karani, Hasanpaşa ve Sultanbeyli  istasyonlarından geçerek, Sultanbeyli TEM yolu kenarında kuyruk tüneli bitişinde sona erecek.

 


Geri Dön