24 / 04 / 2024

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nun inşaatı başladı!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nun inşaatı başladı!

İnşaat başlayan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu 3 sene sonra tamamlanacak. Yeni metro hattını Doğuş-Yapı Merkezi-Özaltın ortaklığı inşa ediyor.



Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nın inşaat çalışmaları yaklaşık 2 ay önce başladı. 14 Nisan'da sözleşmenin imzalandığı projede 28 Nisan'da yer teslimi yapıldı ve aynı gün inşaat süreci başladı.


Tünel için çalışılıyor

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda tünel için çalışmalar yapılıyor. Henüz istasyon aşamasına gelinemedi. 


Metro hattı Doğuş-Yapı Merkezi-Özaltın ortaklığında inşa ediliyor. Ancak Doğuş projedeki en büyük paya sahip olan firma. 


3 senede tamamlanacak

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nın inşaatı planlandığı şekilde devam ederse 3 sene sonra açılacak. Metro hattı 10,9 kilometre uzunluğa sahip olacak.


Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı, inşaatı devam  eden Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’nın kuyruk tüneli sonundan başlayıp, sırası ile Meclis Mahallesi, Sarıgazi (entegrasyon istasyonu), Şehir Hastanesi, Abdurrahmangazi, Samandıra, Veysel Karani, Hasanpaşa ve Sultanbeyli  istasyonlarından geçerek, Sultanbeyli TEM yolu kenarında kuyruk tüneli bitişinde  son bulacak. 


Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu ile Sarıgazi-Taksim 49,5  dakika, Sultanbeyli-Üsküdar 46 dakika, Sarıgazi-Kadıköy 31 dakika, Sarıgazi-Kozyatağı 18 dakika,  arıgazi-Üsküdar 33 dakika, Sarıgazi-Yenikapı 42 dakika, Sarıgazi-Sabiha Gökçen Havalimanı 28 dakika, Sarıgazi-Sultanbeyli 13 dakika, Sarıgazi-Tuzla 48 dakika, Sultanbeyli-3. Havalimanı 89 dakika, Sultanbeyli-Taksim 62,5 dakika ve Sultanbeyli-Yenikapı 55 dakika sürecek. 



Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön