19 / 04 / 2024

Büyük Almatı Çevre Karayolu'nun inşaatı başladı!

Büyük Almatı Çevre Karayolu'nun inşaatı başladı!

Kazakistan’ın Almatı kentinde Türk ve Güney Kore firmalarının ortak projesiyle yapılan Büyük Almatı Çevre Karayolu'nun inşaatı başladı.



 

Kazakistan’ın Almatı kentinde Türk ve Güney Kore firmalarının ortak projesiyle hayata geçirilecek olan Büyük Almatı Çevre Karayolu (BAKAD) inşaatı başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, projenin açılış törenine Kazakistan Başbakan Yardımcısı Askar Mamin, Yatırım ve Kalkınma Bakanı Jenis Kasımbek, Türkiye’nin Almatı Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz, Türk-Kazak İş Adamları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Develioğlu ve TÜKİB üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Bakan Kasımbek, gerçekleştirdiği konuşmada, Türk ve Kore firmalarının ortak yapacakları projenin Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in talimatı üzerine gerçekleştiğini ve Almatı kenti için projenin büyük önem taşıdığını belirtti.

Yol inşaatının başlaması için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Kasımbek, “BAKAD, Almatı etrafındaki trafik akışının ve transit araç sayısının azaltılmasını sağlayacak, şehrin çevresel durumunu iyileştirecek.” diye konuştu.

Türk firmaları Makyol İnşaat, Alsim Alarko ve Güney Kore’nin SK ve Korea Expressway Corporation firmaları arasında, toplam bedeli 150 milyar tengelik (yaklaşık 2 milyar 40 milyon TL) BAKAD projesi anlaşması şubat ayında imzalandı.


Geri Dön