29 / 03 / 2024

türk firmaları yol projeleri

türk firmaları yol projeleri

Kazakistan’ın Almatı kentinde Türk ve Güney Kore firmalarının ortak projesiyle yapılan Büyük Almatı Çevre Karayolu'nun inşaatı başladı.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Türk müteahhitlik şirketleri, Suudi Arabistan'daki 3 trilyon dolarlık projeler için umudunu koruyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk firmalarının Suudi Arabistan'da gerçekleştireceği potansiyel iş projeleri hakkında umutlu açıklamalarda bulundu. Eren, Suudi Arabistan'ın 3 trilyon dolarlık projelerine katılmak istediklerini vurguladı.

Libya'daki inşaat fuarına Türk firmalardan yoğun ilgi!

Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirilen inşaat fuarına Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi...

Özbekistan Tashkent City projesinde Türk imzası!

Özbekistan'da hayata geçirilen ve Orta Asya'nın en büyük binası olacak olan Tashkent City projesinde Türk firmaları ön plana çıkıyor. Proje içerisinde konut ve ofisler inşa ediliyor. 

Türk müteahhitler için Angola fırsatı!

Angola, Sahra altı ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alıyor. Angola'da özellikle inşaat sektöründe Türk firmaları için ciddi fırsatlar bulunuyor.

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

Türk şirketler Avrupa'da çelik fabrikası topluyor!

Türkiye, küresel ham çelik üretiminde geçen sene yüzde 6 oranında büyüyerek 35.8 milyon tonluk üretim yaptı. Çelik sektöründe faaliyet gösteren Türk firmaları, yerli yatırımlarını hızlandırırken bir taraftan da yurt dışında yeni yatırımlarını hayata geçiriyor.

Türk inşaat firmalarından Kazakistan'a yatırım!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ile telefonda görüşme gerçekleştiren Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev, Türk inşaat firmalarının katkıları ile Kazakistan'da inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini dile getirdi.

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

Libya'da on milyarlarca dolarlık yatırım potansiyeli Türk firmaları bekliyor!

Türk-Libya İş Adamları Derneği (TULİB) Başkanı Murtaza Karanfil, Libya'nın iş yapma kültürüne en hakim ülke olduklarını dile getirerek, , "Libyalıların Türkiye'den beklentisi büyük. Tüm iş insanlarımızı ve yatırımcılarımızı bu ülkeye yatırım yapmaya çağırıyoruz." dedi.

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü söyledi ve "Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı" dedi.

Azerbaycan'ın imarında Türk firmaları öncelikli olacak! 

30 yıldır Ermenistan işgali altında bulunan Azerbaycan topraklarının imar süreci hız kazandı. Bu imar sürecinde ise Türk firmaları öncelikli olacak. 

Mevlüt Çavuşoğlu: Konut inşaatlarında Türk firmalarını öneririm!

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Radman'la ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakan Radman'a konut inşaatların Türk firmalarını önerdiğini dile getirdi.

türk firmaları yol projeleri Haberi

türk firmaları yol projeleri

Kazakistan’ın Almatı kentinde Türk ve Güney Kore firmalarının ortak projesiyle hayata geçirilecek olan Büyük Almatı Çevre Karayolu (BAKAD) inşaatı başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, projenin açılış törenine Kazakistan Başbakan Yardımcısı Askar Mamin, Yatırım ve Kalkınma Bakanı Jenis Kasımbek, Türkiye’nin Almatı Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz, Türk-Kazak İş Adamları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Develioğlu ve TÜKİB üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Bakan Kasımbek, gerçekleştirdiği konuşmada, Türk ve Kore firmalarının ortak yapacakları projenin Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in talimatı üzerine gerçekleştiğini ve Almatı kenti için projenin büyük önem taşıdığını belirtti.

Yol inşaatının başlaması için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Kasımbek, “BAKAD, Almatı etrafındaki trafik akışının ve transit araç sayısının azaltılmasını sağlayacak, şehrin çevresel durumunu iyileştirecek.” diye konuştu.

Türk firmaları Makyol İnşaat, Alsim...