26 / 04 / 2024

Libya'daki inşaat fuarına Türk firmalardan yoğun ilgi!

Libya'daki inşaat fuarına Türk firmalardan yoğun ilgi!

Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirilen inşaat fuarına Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi...



Libya'nın Trablus'ta gerçekleştirilen inşaat fuarı ve foruma, Türk firmalardan yoğun ilgi geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yerli ve yabancı toplamda 45 inşaat, mimarlık ve mühendislik şirketinin katılım sağladığı inşaat fuarı ve forum dahilinde, "bugün ve gelecek arasında şehir planlaması, "bankalar ve özel sektör arasındaki genel kalkınma projelerinin gayrimenkule etkileri" ve "Libya'da kentleşmeyi geliştirmenin yolları" gibi konular masaya yatırıldı. 

Fuara katılım sağlayan Libya Ortak Projeler Şirketi (PPP) Proje Müdürü Mudellele Suveyd, Anadolu Ajansı muhabirine konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Suveyd konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Trablus'un Gırgariş bölgesinde "Endülüs kahvehaneleri", Libya devlet başkanlığının konuk ağırlama salonu ve yine Trablus'ta 12 hektarlık bir alanı kaplayan "su şehri" gibi projeleri olduğunu dile getirdi.

Libya daki inşaat fuarına Türk firmalardan yoğun ilgi!

- Bölgede 40 senedir faaliyet gösteriyorlar

Libya merkezli "Sahra" şirketinin kurucu ortağı ve Libya'daki sorumluluklarını üstlenen genel müdürü Vedat Öztürk de Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada bölgede yaklaşık olarak 40 senedir faaliyet gösterdiklerini gile getirerek, 2021 yılının Haziran ayında resmi süreçlerini tamamladıklarını ve Trablus'ta resmen faaliyetlerine başladıklarını dile getirdi.

Öztürk sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "Bu faaliyetlerden doğan çok ciddi tecrübelerimiz var. Bu tecrübeleri yeni dönemde Libya'ya yansıtmak niyetiyle burada bir konum aldık. Rusya, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Sırbistan Kuzey Irak ve Sahra Altı Afrika ülkelerinde çok önemli sorumluluklar üstlendik. Avrupa'da da özellikle Almanya ve Bosna'da büyük projelerimiz var.

Sadece proje dizaynı yapmıyoruz. Yatırım planlamadan başlayan, fizibilite ile devam eden, proje yönetimini içeren, şantiye yönetimi ile ilgili projeleri de kapsayan, denetlemeyi de içene alan bir bütünlük içerisinde mimarlık faaliyetlerini de bu anlamda yürütmüş oluyoruz."

44. Yapı Fuarı başladı!

Türk müteahhitler için Libya önemli bir pazar!

Türk müteahhitlere Libya çağrısı!


Geri Dön