16 / 04 / 2024

Etiyopya inşaat fuarına Türkiye'den yoğun ilgi!

Etiyopya inşaat fuarına Türkiye'den yoğun ilgi!

Etiyopya'da bu yıl 8'ncisi düzenlenen Addis Build Uluslararası İnşaat, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'na 75 Türk firması katıldı. 



Etiyopya'da düzenlenen "Addis Build Uluslararası İnşaat, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'na" Türkiye'den gelen 75 farklı yatırım şirketi katıldı. Bu yıl sekizincisi düzenlenen fuara Türkiye'den yoğun ilgi geldi.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre ;Etiyopya'nın en büyük inşaat ve teknoloji fuarı olma özelliğini taşıyan 
fuara toplam 12 farklı ülkeden 120 firma katıldı. Fuarda 75 firma ile en fazla katılım Türkiye'den oldu.


Adis Build Uluslararası İnşaat, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı, başkent Addis Ababa'da başladı. Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy fuarın açılışında konuşma yaptı. Büyükelçi Fatih Ulusoy, Türkiye ile Etiyopya inşaat sektörü başta olmak üzere bir çok alanda ekonomik ortaklıklar olduğunu ifade etti. Ulusoy, "Türkiye inşaat sektöründe Etiyopya'ya ileri bir teknoloji devrediyor." dedi. Ulusoy, Türkiye'nin Etiyopya'daki mevcut yatırımlarının 2,5 milyar dolara ulaştığını söyledi. 


Addis Build Uluslararası İnşaat, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı 4 gün sürecek. Fuara 5 binin üzerinde ulusal ve uluslararası iş adamının katılması bekleniyor. 


Geri Dön