23 / 04 / 2024

Dubai Cityscape Global 2015 fuarına Türkiye’den 61 şirket katılacak!

Dubai Cityscape Global 2015 fuarına Türkiye’den 61 şirket katılacak!

Dünya gayrimenkul piyasasının nabzı bugünden itibaren Dubai’de atacak. 10 Eylül akşamına kadar sürecek olan Cityscape Global 2015 fuarına Türkiye’den bu yıl 61 gayrimenkul şirketi katılıyor.



Geçen yıl Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra fuarın en büyük katılımcısı olan Türk firmalarının patronları, “İşte organizasyon dediğin böyle olmalı, sektörümüzün yurtdışında tanıtımı için sadece gidip fuarlara katılmak yetmez. Benzer organizasyonları Türkiye’de de yapmalıyız” mesajı vermişti.


 


Türkiye’deki yatırım ikliminin seçim sonrası oluşan atmosferle sekteye uğramaması için mücadele eden sektör temsilcileri, 8-10 Eylül tarihleri arasında hem ülkemizi hem kendi projelerini tanıtmak için farklı uygulamaları devreye sokacak.


 


Şirketler, bir taraftan dünyanın dört bir yanından Dubai’ye akın eden yatırımcılarla ticari ilişkilerini pekiştirme imkânı bulurken, diğer yandan yeni projelerini ilk kez burada görücüye çıkardı.


 



Fuarın bir diğer etkinliği de İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da katılacağı 'Neden Türkiye'ye yatırım yapılmalı' başlıklı panel olacak. Panelde, Türk gayrimenkul sektörünün temsilcileri ile global yatınmcılar bir araya gelecek.


 


Kimler katılıyor?


Ağaoğlu


Alfa Yalova İnşaat


Alhasna


Altıntürk


Anatolian Reai Estate


Aremas


Arketipo


Ayal Gayrimenkul


Babacan Yapı


Beyttürk İnşaat


Cemre Yalova İnşaat


City Of Bodrum


Çalık İnşaat


DKY İnşaat


Doğa Şehircilik


Dumankaya İnşaat


Efekta Mimarlık


Ege İnşaat


Ege Yapı Group


Eroğlu Gayrimenkul


Evrensel Mimarlık


FCC Yapı


Garanti Koza


GYODER


Hashım Property


İş GYO


Kurt Safir


Kuzu Group


Mega Group


MGS


NEF


New Life


Nova Gayrimenkul


OFTON İnşaat


Öncüoğlu Mimarlık


Pana Holding


Piyalepaşa


PNR Gayrimenkul


Realty Port


Remax


Sapanca Şelale Villaları


Selka NSK İnşaat


Shad Invest


Sinpaş


Siyah Kalem


SOYAK


Space Real Estate


SVR Gayrimenkul


Tabanlıoğlu


Torunlar GYO


Vadi İstanbul Grup


Veziroğlu Gayrimenkul


Viatrans


VP Danışmanlık


West Side


Yalçın Stat Recidence


Yiğit Group


Yusuf Özkan


 


Fuarın yıldız projeleri



Ege Yapı Group: Bağcılar’da Emlak Konut GYO ile geliştirilen ödüllü karma projesi Batışehir’in yanı sıra, Pega Kartal ve Kağıthane'de geliştireceği yeni projesiyle katıldı


Vadistanbul: Artaş inşaat - Aydınlı Grup - İnvest İnşaat ortaklığında hayata geçirilen Vadistanbul projesi, Bulvar etabını tanıtıyor.


Ağaoğlu Şirketler Grubu: En büyük stantlardan birinde İstanbul Finans Merkezi projesi ile Maslak 1453 projelerini tanıtma fırsatı buldu.


Garanti Koza: İstanbul Esenyurt'taki Kozapark projesinde yer alan Swiss Otel ile Bulgaristan'daki Grand Kanyon Sofya’yı tanıtıyor.


Ofton İnşaat: Satışı devam eden Elysium Art Şişli projesiyle yerini aldı.


Piyalepaşa Gayrimenkul: İstanbul’un önde gelen kentsel dönüşüm projelerinden Piyalepaşa İstanbul'u tanıtıyor.


DKY İnşaat: DKY ON konseptini öne çıkaracağı tanıtımında DKY Kartal, Lokum Evler projelerine de yer veriyor.


İş GYO – NEF: Manzara Adalar ile İnstanbul projelerinin yeni etapları tanıtılacak. NEF’in diğer butik projeleri de anlatılıyor.


Kuzu Grup: Geçen yıl olduğu gibi Ataköy sahilinde yükselen Sea Pearl'le Dubai'de temsil edildi.


Dumankaya İnşaat: Fuara Ritim İstanbul, Horizon ve Miks projelerinin maketleri ile katılan şirket ayrıca Hi-Fit ve Mozaik projelerinin de tanıtımını yapıyor.


Eroğlu: Bursa'daki Harmony Towers ve İstanbul Seyrantepe'de yer alan Skyland İstanbul projeleriyle katılıyor. 



Özyurtlar inşaat: Eylül ayında satışa çıkacak olan Nlive Bahçeşehir projesini tanıtacak. Fuarda diğer projeler; Nlogo İstanbul, 1 Coastal City, NCadde ve Agora yer aldı.


SVR Gayrimenkul Yatırım: Business İstanbul projesini tanıttı


Temel mesaj: İstikrar ve kazanç


 


Geçen yıl 47 bin olan ziyaretçi sayısının bu yıl 50 binin üzerine çıkması bekleniyor. Cityscape Global 2015'e katılanların yüzde 65'i Körfez merkezli, yüzde 35'i ise uluslararası firmalardan oluşuyor.


Firma temsilcileri dünya gayrimenkul piyasasını yerinde takip ve analiz etme şansı buldu. Fuar yatırımcıların yanı sıra diğer sektör oyuncuları ile diyalog geliştirme fırsatı sunulacak fuarda yeni ortaklıklar ve işbirlikleri de gündeme gelecek. 2014’te sıcak satış yaparak moral bulan firmaların patronları bu yıl da, ‘İstanbul’a yatırım yapın, kazanın’ diyerek, Türkiye’nin güçlü ekonomisi ve istikrarlı bir hükümet kurgusu ile yoluna devam edeceği mesajını verdi.


 


Patronlar buluşması


Sadece stantlarıyla değil yapacakları ziyaret ve temaslarla Dubai’deki fuar atmosferini Türkiye lehine değerlendirmeyi planlayan patronlar arasında; Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya, DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Çalık İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanvekili Eyüp Akbal, Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Çelik, İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Ağaoğlu Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ege Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Garanti Koza Yönetim ekibi, NEF Satış ve Pazarlama Grubu, Özyurtlar İnşaat yönetimi ve öncelikle İstanbul’a değer katan konut projelerine imza atan isimler yer alacak. Torunlar GYO da bir panele sponsorluk yapacak.


 


Ege Yapı yenileri de tanıtıyor


2014 yılında geniş standı ile ilgi gören Ege Yapı Group’un Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı bu yıl ekibiyle titiz bir çalışma yürüttü. ‘Kurumsal kimliğimize uygun bir tasarım üzerinde arkadaşlarımız çalışıyor. İmalat aşamasına gelindi’ diyen Kabadayı, ‘’Fuarda satışı devam eden Batışehir ve Pega Kartal projelerimizi tanıtırken, iç pazar dışında yabancılardan da büyük ilgi görmesini beklediğimiz Kağıthane projemizi de yatırımcılarla buluştuk’’ mesajı verdi.


 


Cityscape Küresel Dubai Emlak Fuarı basın toplantıyla gövde gösterisi yapacak olan Türk inşaat firmalarının görsel şöleniyle renklenecek. Editörümüz Mehmet Canıtatlı fuarla ilgili tüm detayları paylaşmaya devam edecek.


Yeni Akit


Geri Dön