23 / 04 / 2024

Türk şirketlerden Uzbuild İnşaat Fuarı'na çıkarma!

Türk şirketlerden Uzbuild İnşaat Fuarı'na çıkarma!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Uzbuild-2019" 20. Uluslararası İnşaat Fuarı'na Türk şirketlerinden yoğun ilgi geldi.



Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen "Uzbuild-2019" 20. Uluslararası İnşaat Fuarı''na Türk şirketlerinden yoğun ilgi geldi.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, Taşkent'teki "Uzexpocenter" Fuarcılık Merkezi'nde gerçekleşen Uzbuild-2019" 20. Uluslararası İnşaat Fuarı'na dünyanın 26 ülkesinden 350'den fazla şirket katılım gösterdi. Fuara 70'e yakın Türk şirketi milli katılım organizasyonu gerçekleştirerek büyük bir katılım sağladı. Fuarın açılışına katılan Taşkent Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Abdullah Yavuz Türker, fuardaki Türk stantlarını gezip Türk iş adamlarıyla konuştu.

Fuar, inşaat ve kaplama malzemeleri, iç tasarım ve dizayn, kapı, pencere ve cephe, inşaat makine, ekipmanları, seramik ve kaplama taşları, emlak ve ev inşaatı, mimari ve dekoratif tasarım, peyzaj ve bahçe, endüstriyel tesis inşaatı, yol ve konut inşaatı gibi bölümlerden oluştu. Türk şirketlerine Özbek inşaat sektörü mensupları ve davetliler yoğun ilgi gösterdi.

Fuarla ilgili açıklama yapan fuar organizatörlerinden Meridyen Fuarcılık şirketi proje müdürü Emre Akçok, Özbekistan'ın Türkiye için çok önemli bir pazar olduğunu belirtti. Akçok, "Türkiye olarak bu fuarda 68 firma ile katılıyoruz ve milli katılım organizasyonu gerçekleştirmiş bulunuyoruz." diye konuştu.

Dünyada, özellikle de Türk cumhuriyetlerinde çok iyi bir pozisyonda olan Türk şirketlerinin inşaat sektöründe çok güçlü olduklarının altını çizen Akçok, "Özbekistan, inşaat alanında yıldız bir pazar. Dolayısıyla, Türk şirketleri bu ülkede çok başarılı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Hürol Karlı ise yaptığı açıklamada, bakanlık olarak Türk şirketlerinin yurt dışına açılımlarını ve fuarlara katılımını desteklediklerini kaydetti.  Türk şirketlerinin söz konusu fuara büyük bir ilgi gösterdiğini belirten Karlı, bölge ülkeleri arasında büyük bir nüfusa sahip Özbekistan'ın Türkiye için önemli bir pazar olduğunu söyledi. Karlı, fuara katılan firmaların yaklaşık yüzde 20'sini Türk şirketlerinin oluşturduğunu ve bunun gurur kaynağı olduğunu belirtti.


Geri Dön