29 / 03 / 2024

1. Uluslararası Erbil Gayrimenkul Fuarı'na Türk firmalardan yoğun katılım!

1. Uluslararası Erbil Gayrimenkul Fuarı'na Türk firmalardan yoğun katılım!

1. Uluslararası Erbil Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı kapılarını bugün açıktı ve 22 Eylül'de sona erecek. Fuara 25 Türk firması katıldı...



Irak Erbil'de bu yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Erbil Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nın açılışı bugün gerçekleştirildi. Fuara 10 ülkeden 150 firma katıldı. Bu firmalardan 25 tanesi Türk firması.

Fuarda standı olan Şahsuvaroğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Şahsuvaroğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Erbil'de ilk kez bir fuara katıldıklarını belirterek, buarda yeni projelerini tanıtmak istediklerini belirtti.

Türkiye'de gayrimenkul alımında Irak'ın önemli bir ülke olduğunu ifade eden Şahsuvaroğlu, "Biliyorsunuz Türkiye'deki istatistiklere göre en çok yabancı olup da gayrimenkul alan Irak. Şimdi Türkiye'de avantaj var ve 250 bin dolarlık gayrimenkul yatırımı yapan herkes Türk vatandaşlığını alabiliyor" diye konuştu.

Şahsuvaroğlu, Irak'ın farklı kentlerinde otomotiv alanında faaliyet gösterdiklerini ve burada bu sektörü daha iyi bir yere taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Delta İzsiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz de Türkiye'de şu ana kadar 80 bin konut satışı yaptıklarını belirtti. İzsiz, şu ifadeleri kullandı;

"12 bin konut üretimimiz var. Şu anda burada bulunmamamızın ana sebebi, buradaki potansiyeli görmek ve Türkiye'ye olası katkılarını paylaşmak, gözlem ve AR-GE yapmak."

İstanbul'da önemli fırsatlar olduğunu ifade eden İzsiz, fuardan İstanbul'a çok önemli yatırımcılar götürebileceğini düşündüğünü söyledi.

1. Uluslararası Erbil Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, 22 Eylül'de sona erecek.


Geri Dön