23 / 04 / 2024

5. Buildmacex Fuarı'na Türk firmalarından yoğun ilgi!

5. Buildmacex Fuarı'na Türk firmalarından yoğun ilgi!

Batı Afrika ülkelerinin Nijerya'da düzenlediği 5. Buildmacex Fuarı'na Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi. Fuara, inşaat ve yapı sektöründen 50'nin üzerinde firma katıldı.



Batı Afrika ülkelerinin Nijerya'da düzenleği 5. Buildmacex Fuarı Lagos'ta gerçekleşti. Fuara,  yapı, inşaat ve makine sektöründen 50'nin üzerinde Türk firması katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Almanya, İngiltere ve Çin'den firmaların katıldığı fuara, Türk firmaları da yoğun katılım gösterdi. 2017'de 20 Türk firması katıldığı fuarda bu yıl 50'den fazla Türk firması boy gösterdi.

Fuara katılan Türk iş adamı Ertuğrul Yılmaz, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Bu fuarın amacı, firmalarımızın burada Nijeryalı güvenilir partnerlerle bir araya gelmesi ve bu ülkedeki ticaret hacmini genişletmesidir."

Türk ürünlerine Nijerya'da büyük ilgi olduğunu belirten Yılmaz, "Nijerya, Afrika'nın en büyük pazarı. Bu tip ülkelerin kolay olduğu kadar zor yanları da var. Güvenlik, bürokrasi gibi zorlukların yanında rekabetin az olduğu kalitenin düşük olduğu pazarlarda Türk ürünleri kalitesiyle ve fiyat politikasıyla ön plana çıkıyor." şeklinde konuştu.

Nijerya'ya Çin yatırımcılarının yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Yılmaz, "İnşaat malzemeleri sektöründe Nijerya'daki en büyük rakibimiz Çin. Çin'e karşı avantajlarımızın arasında Türkiye'nin jeopolitik konumu yer almakta. Çin'in 3 dolara üretebildiği bir ürün biz 4-4,5 dolara mal ediyoruz fakat jeopolitik olarak Afrika'ya yakınlığımız bize avantaj sağlıyor." ifadelerini kullandı. 


Geri Dön