12 / 12 / 2025

6. Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Fuarı'na Türk şirketlerden büyük ilgi!

6. Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Fuarı'na Türk şirketlerden büyük ilgi!

Irak Erbil’de gerçekleştirilen yatırım fuarına katılan Türk şirketleri, bir yandan yeni işbirlikleri için görüşmeler yürütürken bir yandan da tasarımlara renk katan ürünlerini tanıtıyor.


1.2 milyon TL'ye 190 metrekare net tarla! 600.000 TL peşin! 50.000 taksitle! Son 7 parsel!.


Irak’ın Erbil kentinde düzenlenen 6. Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Fuarı, yatırımcıları ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 16 ülkeden yaklaşık 280 şirketin katılım sağladığı fuarda, gayrimenkulden inşaat aksesuarlarına kadar geniş bir yelpazede ürün ve projeler sergilendi.

Verilen bilgilere göre IKBY Gayrimenkul Yatırımcıları ve Danışmanları Derneği Sözcüsü Diyar Ali, fuarın uluslararası katılımcı profilini hatırlatarak, Türkiye, Irak, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Katar, Yunanistan, Lübnan, Suudi Arabistan, Almanya, İtalya, İspanya ve Çin’den firmaların yer aldığını belirtti.

6. Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Fuarı na Türk şirketlerden büyük ilgi!

TÜRK ŞİRKETLERDEN BÜYÜK İLGİ

Fuara katılan Türk şirketleri ise projeleri ve yenilikçi tasarımlarıyla öne çıktı. Medeniyetler Yapı’nın sahibi Mustafa Gündoğdu, aileden gelen inşaat geleneğini modern anlayışla sürdürdüklerini ve Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da önemli projeler üstlendiklerini söyledi.

Gündoğdu, “Ülkemizi yurt dışında da temsil ediyoruz. Kuveyt, Bağdat ve Katar’da projeler geliştiriyoruz. Türkiye’nin inşaat kalitesini dünyaya duyurmak istiyoruz.” dedi. Şirketin şu anda Bağdat’ta hayata geçireceği yeni bir üniversite projesi üzerinde çalıştığını da aktardı.

Songül Aydınlatma şirketi de fuarda yer alan Türk firmaları arasındaydı. Şirket müdürü Cahit Songül, 1984’ten bu yana üretim yaptıklarını ve Erbil’de 15 yıldır showroomları bulunduğunu belirtti. Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Rusya, Dubai, Katar ve Suudi Arabistan’da birçok projede aktif olduklarını ifade eden Songül, “Mimari proje bazlı, özel tasarım aydınlatma ürünleri üretiyoruz. Burada doğru müşteriye ulaşabilmek için fuara katıldık.” diye konuştu.


FUAR 12 EYLÜL’E KADAR AÇIK

Erbil’deki fuar, hem bölgesel hem de uluslararası düzeyde yatırım fırsatlarını tanıtması bakımından büyük önem taşıyor. Katılımcılar, 12 Eylül’e kadar sürecek organizasyonda işbirliği fırsatlarını değerlendirme imkanı bulabilecek.

 Türk firmaları, hem gayrimenkul projeleri hem de tamamlayıcı ürünleriyle fuarda dikkat çekerek, Türkiye’nin inşaat ve tasarım alanındaki gücünü uluslararası sahada bir kez daha gösterdi.
 


Geri Dön