26 / 04 / 2024

Türk müteahhitler için Angola fırsatı!

Türk müteahhitler için Angola fırsatı!

Angola, Sahra altı ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alıyor. Angola'da özellikle inşaat sektöründe Türk firmaları için ciddi fırsatlar bulunuyor.



Afrika ülkeleriyle ekonomik ve siyasi ilişkilerini geliştirmeye devam eden Türkiye, bu doğrultuda senelerdir çok önemli adımlar atıyor. Para'dan Özbey Men'in haberine göre, Türkiye ve Afrika ülkeleri arasındaki işbirliklerini geliştirmek ve ekonomik fırsatları değerlendirebilmek için 2016'dan beri her iki yılda bir T.C Ticaret Bakanlığı ev sahipliğinde, Afrika Birliği'nin işbirliği ve DEİK'in organizasyonuyla düzenlenen Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nun 3. geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ana kadar toplamda 28 Afrika ülkesine 38 ziyaret yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak geçtiğimiz hafta Angola, Nijerya ve Togo'yu da kapsayan bir Afrika turuna çıkmıştı. 

Türk müteahhitler için Angola fırsatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk durağı olan Angola, Sahra altı ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alıyor. Bu hızlı ekonomik büyüme, sosyal gelişmelere ve altyapıdaki iyileşmeleri de beraberinde getirdi. Angola'da özellikle inşaat sektöründe Türk firmaları için ciddi fırsatlar bulunuyor. 2002'ye kadar iç savaşa sahne olan Angola'da alt ve üstyapı faaliyetlerinin dışında tarım ve sanayi alanında da boşluklar bulunuyor.

Türk müteahhitler üçüncü pazarlara yöneliyor!


Geri Dön