19 / 04 / 2024

Emin Sazak: Katar'daki Dünya Kupası Türk müteahhitler için büyük fırsat!

Emin Sazak: Katar'daki Dünya Kupası Türk müteahhitler için büyük fırsat!

ürkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Emin Sazak Türk müteahhitlik firmalarının Mısır'daki durumu ile ilgiili bilgi verdi, Sazak Katar'daki Dünya Kupası Türk müteahhitler için büyük fırsat olduğunu söyledi




Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Emin Sazak, Türk müteahhitlerin yurtdışı pazarlardaki gücü ve gelecek planlan konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

Toplam 251 milyar $ Türk müteahhitlerin yurtdışında üstlenmiş oldukları işlerin toplam tutarının 2013 Haziran ayı sonu itibariyle 250,9 milyar dolara ulaştığını, 2012'de yurtdışında üstlenilmiş olan yeni iş tutarının ise 27,2 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirtti. 

10 yıllık planları var Katar'da üstlenilen işlerin Türk müteahhitlerin 1972-2012 dönemindeki toplam uluslararası iş tutarı içerisindeki payının yüzde 5,2, 2012 yılındaki iş tutarı içindeki payının ise yüzde 3,4 olduğunu kaydeden Sazak, Katarın 2022 FIFA Dünya Kupası için yapacağı 140 milyar dolar tutarındaki yatırımın 10 yıllık dönemde gerçekleşeceğini anımsattı. 

Türk müteahhitlerin yıllık yeni iş tutarının son 10 yıllık dönemde 10 kat artarak son yıllarda ortalama 20-25 milyar dolar bandına oturduğu dile getiren Sazak, sözlerini şöyle sürdürdü: İşbirliği yapılmalı "Her yıl alman yeni işin 2023'te 100 milyar doları aşmasımn hedeflendiği ve geçen 40 yıllık sürede Katarın bizim toplam uluslararası iş hacmi içerisindeki payının yüzde 5 olduğu anımsandığıda, Katar'da önümüzdeki 10 yılda ortalama 25-30 milyar dolar aralığında yeni iş üstlenebileceğimiz tahmininde bulunmak mümkün. Ancak Dünya Kupası projelerinden yeterince pay alabilmesi için Türk müteahhitlerin işbirliği yapması gerekiyor. "Türk müteahhitlik firmalarının Mısır'daki durumu ile ilgili de bilgi veren Emin Sazak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mısır'a ilişkin son bilgiler yaşanan askeri darbe ve sonrasındaki iç karışıklıklar nedeniyle vize formaliteleri, bürokratik işlemler ve işyeri güvenliği boyutlarıyla şartların güçleşebilecegine işaret etmektedir" dedi.


Bugün


Geri Dön