26 / 04 / 2024

Kenya'daki konut ihtiyacı Türkiye için büyük fırsat!

Kenya'daki konut ihtiyacı Türkiye için büyük fırsat!

KNCCI Başkan Yardımcısı James Mureu, "Kenya’da her yıl toplam 150 bin adet konut ihtiyacı doğuyor. Yıl içerisinde bu rakama ulaşamazsak bir sonraki yıl ihtiyaç 250 bin adede ulaşıyor. Bu durum da Türkiye inşaat sektörü için büyük bir fırsat oluyor" dedi...



Türkiye ile Kenya arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla DEİK ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-Kenya İş Forumu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kenya İş Konseyi Başkanı Kemal Koloğlu ve Kenya Milli Sanayi ve Ticaret Odası (KNCCI) Başkan Yardımcısı James Mureu katılımları ile İstanbul’da gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; KNCCI Başkan Yardımcısı James Mureu, "Kenya için şu an dört sektörde büyük ölçüde desteğe ihtiyacımız bulunuyor. Birincisi inşaat. Kenya’da her yıl toplam 150 bin adet konut ihtiyacı doğuyor. Yıl içerisinde bu rakama ulaşamazsak bir sonraki yıl ihtiyaç 250 bin adede ulaşıyor. Bu durum da Türkiye inşaat sektörü için büyük bir fırsat oluyor. İkinci sektör imalat. İmalat konusunda Türkiye batı kalitesini doğu fiyatları ile harmanlayarak ihraç edebiliyor. İmalat sektörü Türkiye’de ileri seviyelere ulaşmış durumda. Kenya’nın da bu konuda büyük ölçüde desteğe ihtiyacı var. Üçüncü sektör sağlık. Türkiye’deki sağlık sektörü ve hastanelerin kalitesini biliyor ve bu konuda da deneyimlerinizden faydalanmak istiyoruz. Türkiye’nin öncülüğünde Kenya’da bir sağlık ünitesi kurulabilir. Sonuncu sektör ise gıda güvenliği. Özellikle bu sektörde yardıma ihtiyacımız var. Kenya’da gıda güvenliği konusunda hiçbir garanti bulunmuyor. Bu konuda katma değer sağlayacak iş birlikleri geliştirmek bizim için çok önemli" şeklinde konuştu. 


Geri Dön