25 / 04 / 2024

Türk müteahhitler için Kanada fırsatı!

Türk müteahhitler için Kanada fırsatı!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Nurdan Erbuğ, Kanada'da inşaat sektörü için büyük fırsatlar olduğunu söyleyerek yeni projeler için büyük potansiyel barındırdığını dile getirdi.



Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Nurdan Erbuğ, Türkiye ile Kanada arasındaki ticari ilişkilerdeki son durum hakkında açıklamada bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erbuğ Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ilk 9 aylık verilerine bakıldığında Türkiye ile Kanada arasındaki ikili ticaret hacminin 2 milyar dolar civarında olduğunu ifade ederek, "Bunun 1,2 milyar doları ihracatımız iken, 800 milyon doları ithalatımızı kapsıyor." dedi.

Türk müteahhitler için Kanada fırsatı!

Erbuğ yaptığı değerlendirmede yıl sonu itibarıyla 2018’de başlayan ikili ticaret hacmindeki düşüş eğiliminin son bulmasını öngördüklerini belirterek, "Dolayısıyla bu yılı 2,1 milyar dolar seviyesinin üzerinde kapatmayı hedeflediğimizi söyleyebilirim." ifadelerine yer verdi.

Erbuğ, müteahhitlik sektörü alanında Türk inşaat sektörü için önemli bir potansiyel barındırdığını söyleyerek "Öyle ki Kanada, dünyanın en büyük beşinci müteahhitlik pazarına sahip. Kanada hükümetinin uygulamakta olduğu göçmen politikası ve düşük faiz oranları nedeniyle, konut sektörünün fazlasıyla aktif olduğunu söyleyebiliriz." dedi.
 

Türk müteahhitler için Avusturya fırsatı!


Geri Dön