29 / 03 / 2024

Çekmeköy Ulus Pazarı'nın yerine okul yapılacak!

Çekmeköy Ulus Pazarı'nın yerine okul yapılacak!

Çekmeköy’de cumartesi günleri kurulan Çekmeköy Ulus Pazarı, 21 Ocak tarihinden itibaren kendi gününde yeni adresinde açılacak. Eski pazar alanının yerine ise okul yapılacak.




Hamidiye Mahallesi’ndeki Çekmeköy Belediyesi’ne ait açık alanda cumartesi günleri kurulan, halk arasında sosyete pazarı olarak bilinen giyim ve ev eşyalarının satıldığı Çekmeköy Ulus Pazarı, 21 Ocak cumartesi gününden itibaren kapalı pazar alanında açılacak. Kurulduğu açık alanın 550 m yakınındaki Çekmeköy Kapalı Pazar Yeri’ne taşınacak pazara ulaşım için ilçenin çeşitli noktalarından gün boyu ücretsiz servisler kaldırılacak. Kapalı olması nedeniyle pazarcıları mevsimsel sorunlardan da koruyacak olan yeni pazar alanında; bankamatikler, dinlenme alanları, çocuklar için oyun alanları, güvenlik, otopark ve ısıtma sistemi de bulunacak.


Eski Pazar Alanına Okul Yapılacak


Çekmeköy Belediyesi, Hamidiye, Mehmet Akif ve Mimar Sinan Mahalleleri’nde ortaya çıkan ilk okul ve orta okul ihtiyacının giderilmesi için kendisine ait olan boş arsayı  Milli Eğitim Bakanlığı’na  tahsis etmek üzere okul alanı olarak projelendirdi.


Çekmeköy Belediyesi




Geri Dön