27 / 04 / 2024

Çekmeköy'de otopark arazisi yerine villa mı inşa edilecek?

Çekmeköy'de otopark arazisi yerine villa mı inşa edilecek?

İstanbul Çekmeköy’de 16 bin metrekarelik arazinin imar planı, İBB Meclisinde çoğunlukta olan AK Parti oylarıyla değiştirildi. Buna göre; söz konusu araziye otopark yerine villa inşa edilecek



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Çekmeköy Kuzey Marmara Otoyolu kenarında bulunan yaklaşık 16 bin metrekarelik arazi için istenen imar planı değişikliği teklifini için görüşmelere başlamıştı.

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çekmeköy 3328 parsel ile 118 ada 4 parselleri kapsayan alanda, yürürlükte bulunan imar planlarında belirlenen büyüklükte otopark alanına ihtiyaç olmadığı gerekçe gösterilerek yapılan teklif, AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi.

OTOPARK GİTTİ VİLLA GELDİ 

Söz konusu arsa için daha önce Kuzey Marmara Otoyolu kaydırılmış sonrasında ise yeni imar planı değişikliği istenmişti. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İBB Şehir Planlama Müdürlüğü şu açıklamalara yer verdi:

“Parselleri etkileyen otopark alanının yaklaşık 1385 metrekarelik kısmının 2 kat yapılaşma koşullu konut alanına alındığı düzenlemenin, daha önce Meclis Kararı ile reddedilen düzenleme ile benzer olduğu görülmektedir. Söz konusu düzenleme üst ölçekli plan kararlarını etkilememekle birlikte otopark alanının bir kısmının konut alanı olarak düzenlenmesi plan bütünlüğü içerisinde teknik donatı alanının azaltıcı, yapı ve nüfus yoğunluğunu arttırıcı olduğundan alt ölçekli imar planı kararlarına aykırı nitelik taşımaktadır”.

Planlama Müdürlüğünün olumsuz görüşüne rağmen, değişiklik talebi Ak Parti grubunun oylarıyla kabul edildi. CHP ve İyi Parti grupları değişiklik teklifi için ret oyu kullandı.

Çekmeköy Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz plan askıda!


Geri Dön