26 / 04 / 2024

Çekmeköy'de belediye arazisinde villa ve AVM inşaatı başladı!

Çekmeköy'de belediye arazisinde villa ve AVM inşaatı başladı!

Çekmeköy’de belediyeye ait arazide villa ve AVM inşaatına başlandı. İnşaat yaklaşık 15 bin metrekarelik arsa üzerinde yapılıyor...



Çekmeköy Merkez Mahallesi'ndeki villa ve AVM inşaatı için 2018 ve 2020 yılında iki ayrı ruhsatın düzenlendiği yaklaşık 14 bin metrekarelik üç adet parselde, yapı sahibi olarak eski Beyoğlu Belediye Başkanı ve Nusret Bayraktar ve hissedarları görünüyor.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; bu arazi içinde bulunan bir parsel, inşaat ruhsatı düzenlenen parseller içinde bulunmayan ancak arazinin içinde kalan yaklaşık bin metrekarelik Çekmeköy Belediyesi'nin. Parsel, 2018'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı'na tahsis edilmişti.

Tahsis başvurusu 11 Ekim 2018 tarihinde Çekmeköy Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'ne, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı adına mütevelli heyeti başkanı Nusret Bayraktar tarafından yapılmıştı.

Vakıftan gelen talep doğrultusunda önce belediyeye ait yaklaşık bin metrekarelik iki parsel birleştirilerek tek parsel yapıldı.

8 Kasım 2018 tarihli Çekmeköy Belediye Meclisi'nde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı ile Çekmeköy Belediyesi arasında ortak hizmet projesi gerçekleştirildi. 

Ve proje kapsamında belediyeye ait parsellerin vakıf hizmetlerinde kullanılması için 25 yıllığına vakfa tahsisi uygun görüldü. 

 Çekmeköy de belediye arazisinde villa ve AVM inşaatı başladı!

Karar belediye meclisinde oy çokluğu ile kabul edilmişti. 

CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, arazinin 25 yıllığına vakfa tahsis edildiğini söyledi. Ataman, “Belediye arazisinin nasıl değerlendirileceği merak konusu. Vakfa tahsis edilen belediye mülkü, vakfın amaçları için kullanılsın” dedi.

 Çekmeköy de belediye arazisinde villa ve AVM inşaatı başladı!

 


Geri Dön