26 / 04 / 2024

Çekya'da Türk inşaat sektörüne fırsat var!

Çekya'da Türk inşaat sektörüne fırsat var!

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nca (DEİK) düzenlenen "Türkiye-Çekya İş Birliği Fırsatları" webinarında açıklamalarda bulundu. Bağış, "Türk yatırımcılar dışında, Türk inşaat şirketleri de bize nasıl mükemmel yollar inşa edilebileceğini göstermeli" dedi.



Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nca (DEİK) düzenlenen "Türkiye-Çekya İş Birliği Fırsatları" webinarında açıklamalarda bulundu. 

Bağış, "Savunma sanayi konusunda Türkiye ve Çekya arasında çok önemli iş birlikleri başladı. Pandemi kısıtlamalarına rağmen hemen hemen her hafta bir savunma sanayi şirketini Ankara'ya uğurluyoruz ya da Türkiye'den gelen konuklarımız oluyor" dedi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bağış, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nca (DEİK) düzenlenen "Türkiye-Çekya İş Birliği Fırsatları" webinarında yaptığı konuşmada, DEİK Türkiye-Çekya İş Konseyi'nin pandeminin getirdiği kısıtlamalara karşın güzel projelere imza attığını belirtti.

Çekya'nın  Ankara  Büyükelçisi Pavel Vacek'in dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven mektubunu sunduğuna dikkat çeken Bağış, "Özellikle iki ülke arasındaki dış ticaret hacmini 3,5 milyar dolardan 5 milyar dolara çıkarma hedefimize hizmet edecek çalışmalarda önemli katkıları olacağına inanıyorum, kendisini tebrik ediyorum" diye konuştu.  

- "Türkiye'de de, Çekya'da da güzel fırsatlar var"

Bağış, son bir yıl içerisinde PPF şirketinin Sabancı Holding ile bir ortaklığa girdiğini, ciddi miktardaki bir yatırım ile Temsa'nın ortağı olduğunu anımsatarak, "Şu anda Türkiye'nin Temsa otobüsleri, Çekya pazarı üzerinden bütün Avrupa pazarına girme hazırlığı yapıyor. Bu iki ülke arasındaki yatırım, iş birlikleri açısından önemli bir atılım oldu" dedi. 

İnşaat şirketleri için de Çekya'da potansiyel olduğuna dikkat çeken Vacek, şöyle konuştu:

"İlgili bir yurttaş olarak şunu da söyleyeyim; Türk yatırımcılar dışında, Türk inşaat şirketleri de bize nasıl mükemmel yollar inşa edilebileceğini göstermeli. Çekya'da çok uzun sürüyor bunlar. Benim önerim bu olacak yatırım konularıyla ilgili... Bu aynı zamanda D1 kara yolu inşaatıyla da ilgili... Artık kötü bir şöhrete sahip oldu, ne zaman bu konu açılsa özellikle Türkiye'deki kara yolları ağını düşünürsek... Bunu bir yorum olarak söylemek istedim, bugünkü konunun yanında..." 

Türk müteahhitlere Rusya fırsatı!


Geri Dön