24 / 04 / 2024

Celalettin Güvenç: Konut ve trafik sorununu çözeceğiz!

Celalettin Güvenç: Konut ve trafik sorununu çözeceğiz!

Celalettin Güvenç Şanlıurfa'da kira ve ev fiyatlarının çok yüksek olduğunu; trafik konusunda büyük sıkıntıların yaşandığını belirterek, göreve gelmeleri halinde ilk işlerinin konut ve trafik sorununun çözmek olduğunu söyledi...



Devteşti Mahallesinde Kadınlarla Mahalle Toplantısında bir araya gelen Celalettin Güvenç, Şanlıurfa'da kira ve ev fiyatlarının çok yüksek olduğunu; trafik konusunda büyük sıkıntıların yaşandığını belirterek, göreve gelmeleri halinde ilk işlerinin konut ve trafik sorununun çözümü konusunda çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. 


Şanlıurfa'da beyaz temiz bir sayfa açarak hizmet edeceklerine söyleyen Celalettin Güvenç, toplantıya katılan kadınların dua ve desteğini isteyerek, "Bu Yeni Şanlıurfa, kan davalarıyla, kalabalık sınıflarla, işsiz gençlerle, çamur ve çaylakla anılmasın. Herkes desin ki; 'Şanlıurfa değişti; parkı ve bahçesi var, okullar düzeldi ve güzelleşti, belediye tesisleri var kadınların çay içtiği, nakış, bilgisayar, kursu aldığı, gençlerin meslek kursları var... Belediye gençleri topluyor kötü alışkanlık edinmesin diye, gençlere kurs veriyor ve hepsinin bir yerde çalışması için ön ayak oluyor belediye' desin" diyerek konuşmasını sürdürdü. 


Tapu ve İmar Sorununu Çözülecek Tapu ve imar sorunlarının çözülerek evlere tapularının verileceğini ifade eden AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, bölgede herkesin mutabakatıyla kentsel dönüşüm gerçekleştireceklerini söyleyerek, "Çocuklarımız ve gençlerimiz çektiğimiz sıkıntıları çekmesin ve yaşamasın" dedi. 

1 Milyon 800 Binin Tamamı Aşiretim Aşiretinin 1 milyon 800 bin nüfuslu Şanlıurfa olduğunu söyleyen Celalettin Güvenç, ulaşım konusunda sorunlarını ifade eden kadınlara adaylığının açıklanmasının ardından bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesinden uzmanlar getirttiklerini anlatarak, "Dedik ki Abide kavşağı tıkanıyor, şehrin trafik ve ulaşım sorunu var; şehri gezdirdik, ilk işimiz konut sorununu çözmek, kiralar çok yüksek, mülkiyet çok yüksek, bunun için yeni yerleşim bölgeleri ihdas etmek, uydu kentler yapmak, trafik ve ulaşım için yolları genişletmek, trafiği yeniden düzenlemek, alt geçitler yapmak... 


Bunların hepsinin plan ve projelerini yapmaya başladık. Her sorununuzu ayrı ayrı masaya yatırıyoruz, tek tek çalışıp ne yapacağımıza karar veriyoruz" dedi. Kadınlarla konuşmasının ardından erkeklerin bulunduğu yeregeçen Celalettin Güvenç, burada konut, çevre, trafik ve ulaşım, okul sorununu anlatarak, artık insanların bu sorunlarla yaşamaması gerektiğini söyledi. 


Gap Gündem 


Geri Dön