19 / 04 / 2024

Çelik Palas Oteli, yeniden hayata dönüyor!

Çelik Palas Oteli, yeniden hayata dönüyor!

Bursada yapımına 1989 yılında Emekli Sandığınca başlanan ancak ödenek yetersizliği nedeniyle bir türlü tamamlanamayan Yeni Çelik Palas Oteli, yap-işlet-devretmodeliyle Regina Termal Otelcilik tarafından bitiriliyor.



Otel, 8 katlı ve 688 yatak kapasiteli olacak. 18 süit, 4 kral dairesi bulunan otelin 600er kişilik iki toplantı salonumevcut. Bursanın en büyük oteli unvanını alacak olan Yeni Çelik Palas kapsamında ayrıca 50 yatak kapasiteli 6 apart otel dairesi ile iki ayrı helikopter pisti de bulunuyor.

Araplara kiralandı

Regina TermalOtelcilik, oteli yıllık 3 milyon euroya 20 yıllığına bir Arap firmaya kiraladı. Vali Şahabettin Harput, BursaValiliği ileArap TurizmÖrgütü arasındaki görüşmeler sonunda Bursanın Arap turizminin ana destinasyonu olmasının kararlaştırıldığını, bunun ardından BursayaArap kesiminden bizzat otel alması veya işletmesi yönünde talepler geldiğini söyledi.

Daha fazla döviz kazandırıyor

Arap turistlerin Batılılara göre daha fazla döviz bıraktığına dikkat çeken Bursa Valisi Harput, Bir Arap turist, 6 Batılı turistin bıraktığı dövizi bırakıyor. Bursanın yeşili, serini, iklimi, termal suyu, serin ve sıcak suyu, tarım ürünleri ve mutfak kültürü Araplar için daha cazip geliyor dedi.

BUGÜN



Geri Dön