24 / 04 / 2024

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.



Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), ekim ayı verilerini açıkladı. Buna göre; ham çelik üretimi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azaldı. Çelik ürünleri ihracatı miktar olarak yüzde 42,3 değer olarak ise yüzde 51,3 oranında düştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön