26 / 04 / 2024

Cemal Gökçe: Balonu lüks konutlar şişiriyor!

 Cemal Gökçe: Balonu lüks konutlar şişiriyor!

Cemal Gökçe, inşaat sektöründeki balonu şişiren arz fazlasının lüks konutlardan kaynaklandığına dikkat çekerek, artık üst gelir grupları yerine orta ve alt gelir grupları için konut üretimine geçilmesi gerektiğini vurguladı.



İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, inşaat sektöründeki balonu şişiren arz fazlasının lüks konutlardan kaynaklandığına dikkat çekerek, artık üst gelir grupları yerine orta ve alt gelir grupları için konut üretimine geçilmesi gerektiğini vurguladı.


Gökçe, Türkiye’nin çok genç bir nüfusa sahip olduğunu ve bu gençlerinde konuta ihtiyacı olduğunu belirterek, “Ancak bu nüfusun ne parası ne de geleceğe yönelik iş garantisi var. Konut alma talepleri var ama paraları yok” dedi.


“İHTİYAÇ VAR, TALEP YOK”

Orta ve alt gelir grubuna yönelik konut üretimi olmadığını ifade eden Cemal Gökçe, “Banka kredisi yok, iş yok... Bu insanların ihtiyaçları var ama talep yok. Arz fazlası olan konutlar orta ve üst gelir grubuna ait konutlar. İkinci ve belki de dördüncü konutlarını alanlar var. Dolayısıyla bu konutlara talep yok çünkü ihtiyaçlarını fazlasıyla karşıladılar. Bu çerçevede bir problemler var” dedi ve ekledi:


“Biz orta ve üst gelir gruplarını ifade ederken daha rahat ifade edebilmek istiyoruz. Orta seviyedeki gelir grubuna sahip olan insanların banka kredisini rahatlıkla ödeyebilecekleri konutlardan bahsediyoruz; yani, üst orta gelir grubundan bahsediyoruz. Alt gelir grubu belli, işçi, memur, yeni çalışma hayatına girenler... Yeri itibariyle yapılan her şey satıldı. ‘Nereye yaparsam satarım’ anlayışı emlak sektörüne hâkim oldu. İnşaata ticari meta olarak bakıldı. Bunun da bir doyma noktası vardı.”



Taraf 


Geri Dön