25 / 04 / 2024

Cendere İstanbul'un gelecek vaat eden bölgeleri arasında!

Cendere İstanbul'un gelecek vaat eden bölgeleri arasında!

Uzmanlara göre, Kağıthane Cendere Bölgesi yakın gelecekte İstanbul'un önemli merkezlerinden biri olacak. Günümüzde çok sayıda nitelikli konut projesinin olduğu bölgede konut metrekare fiyatları 2014'te 8 bin TL ile bugün 11 bin TL'lere yükseldi.




Kağıthane Cendere Bölgesi, yakın geçmişe kadar fabrika ve sanayinin yaygın olduğu bir ilçe olarak düşünülürdü. Ancak günümüzde yeni projelerin ve dönüşümün gözle görüldüğü eski yapıların yenilendiği ve sıkışık yapılaşma yerine yeşil alanların da olduğu bir bölge olarak göze çarpıyor. 

Şirketlerin gözdesi 

Kağıthane'de en önemli değişim ise Cendere Vadisi bölgesinde yaşanıyor. 1950'li yıllardan sonra sanayi merkezi olan Kağıthane'de bugün çok sayıda ofis ve nitelikli konut projesi hayata geçmiş durumda. Sektörde öncü şirketler de bu bölgede yatırımlarını sürdürüyor. Yabancı yatırımcının da bölgeye ilgisi artıyor.

TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yöneticisi Uygar Zaim, Cendere Vadisi'nin İstanbul'un önemli merkezlerinden biri olacağını söyleyerek, "Çünkü Cendere Vadisi'nde bulunan fabrikaların kaldırılıp yerine eğitim, bilişim ve teknoloji geliştiren merkezlerin planlanması ile Cendere Vadisi hem sosyal hem de ekonomik anlamda gelişecek.

Sosyal alanlar artacak

Kamunun ve özel sektörün yoğun ilgi gösterdiği proje ile bölgede, markalı konut projelerinin yanı sıra iş merkezleri, alışveriş merkezleri, sosyal alanlar, konaklama tesisleri, eğitim tesisleri ve eğlence merkezlerinin sayısı artacak." dedi.


Geri Dön