24 / 04 / 2024

Cengiz Holding'in British Steel için hazırda bekliyor!

Cengiz Holding'in British Steel için hazırda bekliyor!

  Cengiz Holding'in gözü British Steel'de. British Steel'ın Çinli Jingye Group'a satışının gerçekleşmemesi durumunda Cengiz Holding'in devreye gireceği bildirildi...



Daha önce OYAK'ın da satın almak için görüşmelerde bulunduğu British Steel bu sefer Cengiz Holding'in takibinde. 

Habertürk'te yer alan habere göre; Cengiz Holding, İngiliz demir çelik üreticisi British Steel'ın Çinli Jingye Group'a satışı için yürütülen müzakereler başarısız olursa, şirketi almak için teklif verecek. 

Cengiz Holding CEO'su Ömer Mafa, açıklamasında, "British Steel önemli bir varlık ve biz de gelişmeleri yakından izliyoruz. British Steel'ın tamamı için teklif vermeye hazırız" ifadeleri yer aldı. 

Jingye Group British Steel'ı satın almak için Kasım ayında teklif vermiş, kaynaklar satış bedelinin 50 milyon sterlin, yani 66 milyon dolar olduğunu bildirmişlerdi. Jingye Cuma günü satın alma için gereken onayları almaya çalıştığını belirtti. Daha önce de OYAK'ın iştiraki Ataer Holding British Steel'i satın almaya yaklaşmış ancak taraflar anlaşmaya varamamıştı. 

KASIM AYINDA GÖRÜŞMELER SONLANDIRILDI 

Geçtiğimiz Kasım ayında konuyla ilgili OYAK'tan yapılan açıklamada "OYAK iştiraklerinden Ataer Holding tarafından British Steel’de yapılan incelemeler tamamlanmış, paydaşların yeterince destek vermemesi nedeni ile beklenen ticari verimliliğin sağlanamayacağı ortaya konarak müzakereler sonlandırılmıştır" denilmişti.  

Cengiz Holding Afrika'ya yöneldi!


Geri Dön