20 / 04 / 2024

Cengiz Holding Cennet Koyu’nda plaj mı yapacak?

Cengiz Holding Cennet Koyu’nda plaj mı yapacak?

Muğla Bodrum'da Göl Mahallesi, Cennet Koyu’nda Mehmet Cengiz'e ait Cengiz Holding’in bünyesinde yer alan Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş, 4 adet mendirek yapısı ile 2 adet plaj yapmayı hedefliyor. Proje alanı kültür varlıkları, tabiat varlıkları, SİT ve koruma alanı içerisinde bulunuyor. 



Cengiz Holding’in bünyesinde yer alan Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş., Muğla’nın Bodrum ilçesinin en güzel koylarından biri olan Cennet Koyu’nda “Sahil Düzenleme, Koruma Yapıları ve Dolgu Alanı” projesi hazırladı.

BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED başvurusu yapan şirket, proje kapsamında dört mendirek ile iki plaj inşa etmeyi planlıyor. Fakat proje alanının; ‘kültür varlıkları’, ‘tabiat varlıkları’, ‘3’üncü Derece Arkeolojik Sit Alanı’ ve ‘koruma alanı’ içerisinde kaldığı belirtiliyor.

Planlanan mendirek yapılarının üzerinde ve plajların içerisinde güneşlenme ve dinlenme amacıyla kullanılmak üzere bungalov inşa edileceği de belirtiliyor. Projenin yatırım bedelinin yaklaşık 40 milyon TL olduğu belirtiliyor. Projenin şirketin öz kaynağından kullanılacağı belirtildi. 

Cengiz Holding Cennet Koyu’nda plaj mı yapacak?

KUM VEYA ÇAKILLARDAN OLUŞAN PLAJ YAPISINA SAHİP DEĞİL

Proje tanıtım dosyasında bulunulan bilgiye göre, alana en yakın yerleşim yeri yaklaşık 700 metre güneydoğusunda yer alıyor. Söz konusu alanın kullanımına yönelik ön izin başvurusu Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden yapılacağı belirtildi. Alanının kıyı bölgesi kayalık ve çakıllardan oluşan “alçak kıyı” yapısında. Bölgede yer alan alçak kıyı ve yüksek kayalıkların, bölgenin küçük bir yarımadanın burun kısmında olması ve dalga ve rüzgâr etkisi ile yüksek fiziksel etkiye maruz kalması ile şekillendiği; kum veya çakıllardan oluşan plaj yapısının bulunmadığı belirtildi. Proje alanının karasal kısmında ise yoğun bir şekilde makiler yer alıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Mehmet Cengiz Cennet Koyu için 2 kez girişimde bulunmuştu. Danıştay 13. Dairesi, Cennet Koyu’ndaki 2 milyar 100 milyon TL değerindeki 700 dönümlük kamu arazisinin özelleştirme kararını daha önce iki kez iptal etmişti. 

11 milyar TL'lik Slovenya demiryolu ihalesinde Türkler yarışıyor!


Geri Dön