19 / 04 / 2024

Çerkezköy Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Çerkezköy Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Nisan ayı Meclis toplantısının ilk oturumu bugün Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirilirken, Çerkezköy Belediyesi’nin 2014 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.



Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda toplanan Belediye Meclis toplantısına Meclis Üyesi Hasan Sakallı katılmazken, açılış ve yoklamanın ardından Çerkezköy Belediyesi’nin 2014 yılı Faaliyet Raporu okundu. Faaliyet Raporu’nun okunmasının ardından söz alan AKP Grup Başkanı Seyithan Caferoğlu, okunan faaliyet raporunu yeterli bulmadıklarını, sokak ve mahalle aralarında çöplerin biriktiğini, suların çamur aktığını, Kızılpınar’da yol sorununun devam ettiğini, park ve bahçelerin bakımsızlıktan kaderine terk edildiğini, eskisi gibi sokakların yıkanmadığını, araç bakımlarının masraflı olduğunu ve Belediye’nin 40 işçi çıkararak, yerine 89’a yakın işçi aldığını öne sürdü.

AKAY ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

AKP Grubu’ndan gelen eleştiri üzerine Meclis Başkan Vekili Nedim Yılancı’dan söz alan Belediye Başkanı Vahap Akay, öncelikle 2014 Yılı Faaliyet Raporu’nu hazırlayan Belediye personeline ve katkı sunan Meclis Üyelerine teşekkür ettikten sonra eleştirileri cevapladı. Büyükşehir Yasası nedeni ile 2014 yılında yeni bir sürecin başladığını ve bu süreç içerisinde görev dağılımı, idare süreç ile ilgili çalışmaların yapıldığını belirterek, “Bu dönemde biz de Belediye olarak stratejik planımızı, gelecek ile ilgili planlamamızı yaptık. Bunların hazırlıkları ile uğraştık. Öncelik sırasına göre de sorunlarımızı çözmeye çalıştık” dedi

PARKLAR KADERİNE TERK EDİLDİ AMA BUGÜNÜN SORUNU DEĞİL

Kızılpınar’da ki 297 sokak ve 20 caddenin yollarına müdahale ettiklerini ve çalışma yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’deki parkların kaderine terk edildiğinin doğru olduğunu fakat bunun günümüzün sorunu olmadığını belirterek, “Bu sorun bugünün meselesi değildir. Burada geçmişi suçlamak ta istemiyorum ama park ve bahçeler kaderine terk edilmiştir. İnşallah bu yıl içinde yapılacak çalışmalar ile bu sorun ortadan kalkacaktır. Su ile ilgili tasarruf ise tamamen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiştir. Su ile ilgili tüm tasarruf artık TESKİ’dedir” ifadelerini kullandı.

SİYASET MALZEMESİ OLARAK KULLANILMASI DOĞRU DEĞİL

Çerkezköy Belediyesi’nin taşeron işçi sayısını azalttığını ve bununla ilgili bilgilerin AKP Grubuna verildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Vahap Akay, bu konunun tekrar tekrar gündeme getirilmesini doğru bulmadığını ve siyaset malzemesi yapılmasının yanlış olduğunu vurguladı. Eski araçların bakımını yaparak birçok eski ve atıl durumda bulunan aracı kullanılabilir hale getirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, bir yandan da araç parkurunu yenilemek için yatırımlar yaptıklarını söyledi.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Meclis Başkan Vekili Nedim Yılancı 2014 Yılı Faaliyet Raporu’nu oylamaya sundu. Yapılan oylama sonucunda Çerkezköy Belediyesi’nin 2014 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile (17-13) kabul edildi.

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ NELER?

Faaliyet Raporu’nun okunup kabul edilmesinin ardından Belediye’de dolu bulunan 8 adet kadroda derece değişikliği yapılmasının müzakeresi görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Ardından Belediye’de münhal bulunan 1 adet kadroda unvan değişikliği yapılması ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 59. Maddesi gereği Belediye’de tam zamanlı sözleşmeli personel statüsünde 1 adet şehir plancısı, 1 adet harita mühendisi, 1 adet mimar, 1 adet inşaat teknikeri çalıştırılması ve ücretinin tespiti görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra ise Denetim Komisyonu raporu okundu.

KOMİSYON ÜYELERİ VE ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Daha sonra gündemin altıncı maddesinde yer alan Tarife Komisyonu Üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan açık oylama sonucunda Tarife Komisyon Üyeliklerine CHP Grubu’ndan Ali Dede, Yüksel Sevil, İsa Kahraman, AKP Grubu’ndan Şükrü Dumanlar ve Dilaver Burak seçildi. Tarife Komisyon seçiminin ardından Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi seçimi yapıldı. Yine açık oylama ile yapılan seçim sonucunda Plan ve Bütçe Komisyonuna CHP Uğur Erem, Rağbet Erol, Ali Çalışkan, AKP Grubu’ndan Nurettin Yekeler ve Ahmet Çetin seçildi. Son olarak yapılan İmar ve Şehircilik Komisyon Üyeliklerine ise CHP Grubu’ndan Binali Etyemez, Taner Bahar ve Nihat Mıstık, AKP Grubu’ndan ise Remzi Garip ve Mustafa Çiftçi seçildi. Komisyon Üyeleri seçiminin tamamlanmasının ardından gizli oyla yapılan Encümen Üyelikleri seçimine geçildi. Yapılan gizli oylama sonucunda kullanılan 31 oyun 18’er tanesini alan Enver Bayram, Necmettin Çınar ve Serdar Ürkmez Belediye Encümen Üyesi seçilirken, Dilaver Burak, Nurettin Yekeler ve Mustafa Çiftçi ise 13’er oy aldı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN 2 MİLYON 950 BİN TL’LİK PROJE DESTEĞİ

Komisyon Üyeleri seçimlerinin tamamlanmasının ardından Sayıştay Başkanlığı’nın görüşü doğrultusunda gerekli değişikliklerin yapılarak ‘Tekirdağ İli Çerkezköy Belediyesi Sosyal Hizmet ve Yardım Esasları Yönetmeliği’nin tanziminin müzakeresi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin on birinci maddesinde yer alan Fen İşleri Müdürlüğü’nün 582 sayılı 2015 Ortak Proje hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Çerkezköy Belediyesi’nin ortak projeler kapsamında 2015 yılında Şehit Teğmen Doğan Çabuk Sokak, Kapalı Spor Salonu, Kızılpınar’da yol çalışması, Orman Piknik Alanı ve Şehir içi parklarda 2 milyon 950 bin TL’lik çalışma yapacağını belirterek, söz konusu gündem maddesinin kabul edilmesi ile birlikte bu paranın Belediye hesabına aktarılacağını söyledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak ortak projelerin Meclis’te oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Kapaklı ilçesi Karaağaç Mahallesi ve Çerkezköy İlçesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hissesinin satışı görüşülerek, incelenmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.

OKUL YERİNDEKİ SORUN ÇÖZÜLECEK

Hisse satışlarının Komisyona havale edilmesinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 11 İlçede 11 Okul Projesi kapsamında değerlendirilmek üzere Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 25.03.2015 tarih ve 78 sayılı Kızılpınar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Maliye Hazinesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin müşterek mülkiyetindeki 274 ada 4 ve 5 nolu parsellerde hisse takası yapılması hakkındaki müzakeresi görüşülerek, detaylı incelenmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.

3 MİLYON TL’LİK ASFALT YATIRIM YAPILACAK

Ardından Çerkezköy Belediyesi’nin muhtelif cadde ve sokaklarda bitümlü sıcak karışım asfalt ile aşınma tabakası yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.’den 3 Milyon kredi kullanılması ile ilgili talebi görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Belediye Başkanı Vahap Akay, çekilecek olan kredi ile Fatih Mahallesi başta olmak üzere Çerkezköy Belediyesi sorumluluk sahasında kalan sokakların kaplamasının yapılacağını söyledi.


İKİNCİ OTURUM BUGÜN GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Belediye Meclis toplantısı Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 896 ada 17 nolu parselde bulunan arsanın Sosyal İşler Hizmet Binası yapılması kaydı ile bedelsiz olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devrinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından sona erdi.

Belediye meclisimiz Nisan ayı Meclis toplantısının ikinci oturumunu bugün saat 15.00’da yapacak.


Habertrak Gazetesi


Geri Dön