19 / 04 / 2024

Çeşme 2,5 milyon turist hedefliyor!

Çeşme 2,5 milyon turist hedefliyor!

Bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye'ye gelen turist sayısının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 13 daha fazla olduğu bilgisini veren Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme'ye 2,5 milyon turist gelmesini hedeflediklerini söyledi...



Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Türkiye'de yaşanan tatsız olaylara rağmen turizm cenneti Çeşme'de de turizm sezonundan umutlu olduklarını söyledi. Bu sene bir önceki yıla göre beklentilerinin çok daha yüksek olduğunu ifade eden Tütüncüoğlu, bunun Çeşme markasının her geçen gün değer kazanmasından kaynaklandığım söyledi. 


Yaşanan tatsız olaylara karşın, ilçedeki bazı işletmelerin bahar aylarından itibaren dolmaya başladığını ve mayısta yüzde 80 doluluğa ulaştıklarını ifade eden Tütüncüoğlu, 2012'de 1 milyon 900 bin geceleme gerçekleşen ilçede öncelikli hedefin 2 milyon barajını aşmak olduğunu vurguladı. Tütüncüoğlu, gerçek beklentilerinin yüzde 30 artış olduğunu belirterek, "2013'te ilçemizde gerçekleşen geceleme sayısını 2 milyon 500 bine ulaştırmayı amaçlıyoruz. Ülkede yaşanan gelişmelere rağmen bu sene bu beklentimize gerçekleşirse, 2015 yılındaki hedefimiz 5 milyon konaklama" dedi. 


Kuzey Avrupa ve Ortadoğu pazarı Çeşme'nin en popüler özellikleri olmasına rağmen ilçenin, deniz, kum, güneş üçlüsünden ibaret olmadığı belirten Tütüncüoğlu, ilçedeki 65 otelin kapısına kadar termal su boruları ulaştırıldığı halde bu otellerin yansından azının bu imkandan faydalanmayı tercih ettiğini söyledi. Tütüncüoğlu, termal kaynakların öne çıkarılması halinde Çeşme'nin Kuzey Avrupa ve Ortadoğu pazarında büyük avantaj sağlayacağını ve kış aylarında sıkıntı çekilen ziyaretçi sorununun çözüleceğini söyledi.

 

20 bin yatak ihtiyacı var İlçeye gelen turist sayısını artırmak için yatak kapasitesinin artırılması gerektiğini ifade eden Tütüncüoğlu, "Dünyanın en büyük turizm firmalarıyla turist getirmeleri için görüşmeler yürütüyoruz fakat, tüm görüşmeler yatak kapasitesinin azlığı nedeniyle sonuçsuz kalıyor. 


30 bin kaliteli yatak talebinde bulunuyorlar ki Çeşme'nin yatak kapasitesi bunun çok altında. 

En az 20 bin kaliteli yatak ilavesine ihtiyacımız var. İlçenin bazı bölgelerinin 21 yıldır bakanlıklarda bekleyen imar planlan gelir, yatırımlar gerçekleşirse Çeşme'nin önü açılır" dedi. 


Dünya Gazetesi


Geri Dön