20 / 04 / 2024

Çeşme ve Urla'daki acele kamulaştırma kararı mecliste!

Çeşme ve Urla'daki acele kamulaştırma kararı mecliste!

İzmir'in Çeşme ve Urla ilçelerindeki bazı taşınmazların turizm yatırımlarına tahsisi amacıyla alınan acele kamulaştırma kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, İzmir'in Çeşme ve Urla ilçelerindeki bazı taşınmazların turizm yatırımlarına tahsisi amacıyla alınan acele kamulaştırma kararına ilişkin soru önergesi hazırladı. Çelebi, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Çelebi, ''İzmir ili, Çeşme ve Urla ilçelerinde yer alan ''Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'' kapsamındaki bazı taşınmazlar 24 Ocak 2020 tarih ve 2054 Karar Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 8'nci maddesi uyarınca turizm yatırımlarına tahsisi amacıyla, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27'nci maddesi gereğince karar verilmiştir'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin soruları:
1- Bahse konu olan bölgede neden acele kamulaştırma kararı alınmıştır?
2- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çeşme ve Urla Belediyeleriyle gerekli koodineler yapılmış mıdır?
3- Kamulaştırılan alanda hangi tür turistik tesislerin yapılması planlanmıştır?
4- Turistik amaç dışında bölgede başka türlü yapılaşmaya izin verilecek midir?


Geri Dön