25 / 04 / 2024

Çeşme'de kaçak rezidans yıkımı ertelendi!

Çeşme'de kaçak rezidans yıkımı ertelendi!

CHP Meclis üyesi Aybars Yıldırım'ın Çeşme'de kaçak inşaat ettiği rezidansın yıkımı yapılmadı.



Çeşme'de CHP'li Meclis üyesi Aybars Yıldırım tarafından inşa edilen kaçak rezidans belirtilen tarihte yıkılmadı. Sabah'tan Ercan Gürcaner'in haberine göre; yıkım nedeni olarak da işlem sırasında kullanılacak yan parsel sahiplerinden izin alınmaması gösterildi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; yıkım mülk sahiplerinin onayı sonrasında gerçekleşecek. 

Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Başak Yasemin Kumaş belediye tarafından belirtilen erteleme nedeninin inandırıcı olmadığını söyleyerek "CİMER üzerinden Mart ayında yaptığımız başvuruda yıkımın ne zaman gerçekleştirileceğini sorduk. Çeşme Belediyesi, yıkımın programa alındığını ve 26 Mayıs günü yapılacağını açıkladı. Fakat yıkım gerçekleşmedi. Yazışmanın üzerinden 2 ay geçti. Madem komşu parsel sahiplerinden izin alınacaktı 2 aydır niye alınmadı" dedi. 

18 ay geçmesine rağmen yıkılmadı 

Çeşme Belediye Encümeni, CHP'li Meclis Üyesi Aybars Yıldırım ve eşine ait kaçak rezidans hakkında yıkım kararı vermişti. Aradan 18 ay geçmesine rağmen belediye yıkım işlemi gerçekleştirmedi.  Söz konusu kaçak inşaatı ortaya çıkartan Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği'nin CİMER üzerinden yapılan başvuru sonucunda yıkım işlemine 26 Mayıs tarihinde başlayacağını dile getirdi. Fakat belirtilen tarihte yıkım yapılmadı.

Gerekçe öğrenilecek

Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, söz konusu rezidansın neden yıkılmadığını resmi bir yazışma ile sorulacağını söyledi. Belediye yetkililerden yapılan açıklamada yan parsellerden onay alınmadığı için yıkım yapılmadığı belirtildi. Açıklama hakkında yorum yapan Çakıcı,  "İş makinaları yıkım sırasında yan parseli kullanacakları için mülk sahibinden izin alınması gerekiyormuş. O nedenle yıkım ertelenmiş. Belediye yetkilileri yıkım işleminin önümüzdeki hafta gerçekleşebileceğini söyledi. Konunun takipçisi olacağız. Eğer yıkım kararı uygulanmazsa sorumlular hakkında yasal süreç başlatacağız." şeklinde konuştu.

Çeşme de kaçak rezidans yıkımı ertelendi!

"2 aydır neden izin alınmadı"

Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Başak Yasemin Kumaş da belediyeden yapılan açıklamanın inandırıcı olmadığını söyledi. Belediyeden alınan yıkım kararının 18 aydır yürürlüğe konulmadığını Kumaş "CİMER üzerinden Mart ayında yaptığımız başvuruda yıkımın ne zaman gerçekleştirileceğini sorduk. Çeşme Belediyesi, programa alındığını ve 26 Mayıs günü yapılacağını açıklasa da geçtiğimiz Çarşamba günü öngörülen süre doldu fakat yıkım olmadı. Yazışmanın üzerinden 2 ay geçti. Maden komşu parsel sahiplerinden izin alınacaktı 2 aydır niye alınmadı" şeklinde konuştu.  

Rezidans boşaltılmadı 

Tahliye edilmesi gereken rezidansın en az 4-5 dairesinde ışıkların yandığını söyleyen Kumaş; "Normalde bir inşaat bittiğinde şantiye elektriği kesilip normal elektrik bağlanır. Prosedür böyledir. Bu inşaatın ruhsatı ve oturma raporu olmadığı için bunlar şantiye elektriği ile oturmaya devam ediyorlar. Bu da yasal olmayan bir durum, Arazi içinde su kuyuları var. Şantiye elektriği ile suyu da oradan alıyorlar. Normalde elektrik dağıtım şirketinin yapı kayıt belgesinin iptal edilmesinin hemen ardından yani 1.5-2 sene önce şantiye elektriğini kesmesi gerekiyordu. CİMER üzerinden yaptığımız başvuru sonrası 4 Nisan'da cevaben gelen yazıda elektrik ve su aboneliklerinin iptali için gerekli kurumlarla yazışmalar yapıldı dendi. Üzerinden 2 ay geçtiği halde elektriğin kesilmediğini görüyoruz. Bu demektir ki binada halen daha oturanlar var. Oysaki yıkım tebligatı yapılan binanın tamamen boşaltılmış olması gerekirdi. Belediyenin ileri sürdüğü gerekçe tamamen koca bir bahaneden ibaret" dedi. Yıkım kararının bir an önce uygulanması gerektiğini söyleyen Kumaş, ortada bir hukuksuzluk yaşandığını söyledi.

Çeşme'deki kaçak rezidans için yıkım kararı verildi!


Geri Dön