24 / 04 / 2024

Çeşme'de turizm haftası etkinlikleri düzenlendi!

Çeşme'de turizm haftası etkinlikleri düzenlendi!

Çeşme'de turizm haftası etkinlikleri düzenlendi. 15 - 22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları etkinlikleri kapsamında Çeşme Sıdıka Kelami Ertan Lisesi önünde toplanan kortejin yürüyüşü ile başladı.



Çeşme Kaymakamı inci Sezer Becel, Çeşme Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, ilçe Emniyet Müdürü Hakan Becel,, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve yöneticileri, turizm okulu öğrencileri ile esnaf ve halkın katıldığı etkinlik, Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu, istiklal Marşı ve Ege Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin renkli animasyon gösterileri ile devam etti. 


Çeşme'deki kaliteli yatak sayısının gereksinimin altında olduğunu kaydeden Çeşme Kaymakamı inci Sezer Becel, ilçede 2. konut yapımının devam ettiğini fakat kentin ikinci konuta değil, yatak sayısını artıracak yatırımlara ihtiyaç duyduğunu söyledi. Deniz bir yana kültürel açıdan da zengin bir bölge olan izmir'in de ülkemize gelen turistten yeteri kadar pay alamadığını vurgulayan Becel, kruvaziyer turizmin önemine ve bu turizmde yaşanan olumlu gelişmelere dikkat çekti. Becel, "Türkiye'ye gelen 39 milyon turistin sadece 1 milyon 200 bini izmir'e geliyor. Bunu değiştirmek için hep birlikte çalışmamız lazım" şeklinde konuştu. 


Çeşme'nin gelirinin yüzde 70'inin turizm ve buna bağlı sektörlerden elde ettiğini kaydeden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Turizm için öncelikle sinerjiyi sokağa yaymak lazım" dedi. ilçenin turizm sezonunun uzaması için kaliteli yatak sayısının artırılması gerektiğini bunun da ancak turizm alanlarının açılarak, yatırımlarının gerçekleşmesi ile mümkün olduğunu belirten Dalgıç, "Turizm sezonunu uzatmak için belediye hamiliğinde hem halk hem sektör temsilcileriyle birlikte; hep beraber elimizi taşın altına koyarak bu yatırımların gerçekleşmesi, yatak kapasitesinin artması için çalışacağız" diye konuştu. 


Çeşme'nin eşsiz güzellik ve zenginliklere sahip inanılmaz bir coğrafya olduğunu belirten Başkan Muhittin Dalgıç, 'Çeşme' markasıyla kruvaziyer ve termal turizmi geliştirmek için çalışacaklarını vurguladı. Kentin tanıtımda ise Çeşme Belediyesinin hamiliğinde sektör temsilcilerinin öncülük yapacağını kaydeden Dalgıç, "Çeşme ve Çeşme'de yaşayanlar olarak topyekun ayağa kalkmalıyız. Belediye olarak turizm alanlarının önünü açmak için ne gerekiyorsa yapacağız gerekirse turizm imar planlarımızın beklediği bakanlıkların önünde yatacağız. Fakat turizm sezonunun süresinin uzamasını sağlayacağız" şeklinde konuştu. 


"Çeşme'yi seven turizm gönüllüleri, hepiniz hoş geldiniz" diyerek konuşmasına başlayan Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı (ÇEŞTOB) Veysi Öncel, "Çeşme'deki esnaf, otelci, halk; kısaca kentimizde turizmden para kazanan herkesi burada görmek isterdik. Bu sene 5'i yurtdışında olmak üzere toplam 8 fuara katıldık. Çok ilgi gördük fakat aynı sonuçla karşılaştık: 'Yatak sayımızı artırmamız lazım'. Kentimizde 6 bin 800 nitelikli yatak var. 

Butik oteller yerlilere hitap ediyor. Nitelikli yatak sayısı artarsa Çeşme, Türkiye pazarında olduğu gibi global pazarlarda da termaliyle, kruvaziyeriyle kendine çok iyi bir yer edinir" dedi. 


Ticaret Gazetesi


Geri Dön