26 / 04 / 2024

Çeşme'de Yapay Resif Projesi hayata geçiriliyor!

Çeşme'de Yapay Resif Projesi hayata geçiriliyor!

Çeşme'de balık varlığını artırmak ve dalış turizmini geliştirmek için 10 yıl önce hazırlanan Çeşme Yapay Resif Projesi hayata geçiyor.



Çeşme Yapay Resif Projesi kapsamında hazırlanan 50 beton blok, Kaymakam Mustafa Erkayıran, Deniz Ticaret Odası  İzmir  Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Liman Başkanı Nihat Tozman, DTO yöneticileri ve İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Ümit Alkoç tarafından Karaada (Eşek Adası) açıklarına atıldı. Kaymakam Erkayıran, "Proje ile hem sualtı canlılığının artırılması hem de turizm açısından görsel zenginlik yaratılması hedefleniyor" dedi. Balık varlığını artıracak, kaçak avcılığın önüne geçecek ve yeni bir dalış noktası yaratacak proje için diğer adımları hızla atacaklarını belirten Erkayıran, projenin ikinci ayağında su altına bir ya da iki gemi indirmeyi planladıklarını ifade etti. 


2017'DE HAZIR OLACAK 

Erkayıran, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan talep ettikleri geminin yaz sonunda geleceğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden de 66 metrelik bir araba vapuru talep ettiklerini söyledi. Erkayıran, "Efes Antik Kenti'nin bir örneğinin sualtına indirilmesi projesinin hazırlık süreci tamamlanmak üzere. Sualtı kentini, 2017 turizm sezonunda ülkemiz turizmine kazandırmak istiyoruz" diye konuştu. Yusuf Öztürk ise Çeşme'nin dalış turizminde merkez olacağını dile getirdi. 



Sabah Egeli


Geri Dön