20 / 04 / 2024

Çeşme'ye toplu konut müjdesi!

Çeşme'ye toplu konut müjdesi!

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Reisdere’de toplu konut projesi çerçevesinde 412 adet konut inşa edileceğini duyurdu. Toplu konut projesiyle, işçi, memur ya da emekli vatandaşların konut sahibi olmalarınıa imkan sunulacak.



Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Reisdere’de toplu konut projesi çerçevesinde 412 adet konut inşa edileceğini duyurdu. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çeşme Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclisi’ne sunulan “Toplu Konut Projesi” önergesinin oy birliğiyle kabul edildiği belirtildi. İlçedeki işçi, memur ya da emekli vatandaşların konut sahibi olmalarınıa imkan sunulacak.

Çeşme ye toplu konut müjdesi!

M. Ekrem Oran, konuya ilişkin açıklamasında “Turizmin gözbebeği Çeşme’de pandemiyle başlayan hızlı kentleşme gibi temel sorunlarla karşı karşıya kaldık. Bölgenin kanayan yarasına kalıcı bir çözüm üretme hedefimiz doğrultusunda 412 konutu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu. 

Çeşme ye toplu konut müjdesi!

Çeşmede konut fiyatlarının son yıllarda oldukça artış gösterdiğine vurgu yapan Oran, "Ekonomik geliri yüksek olmayan vatandaşlarımızın ev sahibi olmaları neredeyse imkansız hale geldi. Dar ve sabit gelirli vatandaşlarımıza tahsis edilmek üzere, daha iyi barınma koşulları sağlamak amacıyla hayata geçireceğimiz bu proje sayesinde vatandaşlarımız uygun ödeme koşuluyla ev sahibi olabilecek. Çeşme halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun" açıklamasında bulundu.

Oran, projeyi eşitlikçi bir yaklaşımla, yönetmeliklere uygun, plan ve proje bütünlüğü çerçevesinde hayata geçireceklerini dile getirdi.

Bodrum ve Çeşme'de ortalama konut fiyatı 2 milyon TL'ye çıktı!


Geri Dön