25 / 04 / 2024

Çetin Osman Budak: AVM'lere karşı değiliz!

Çetin Osman Budak: AVM'lere karşı değiliz!

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ile Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Konuksever Mahallesinde yapılması planlanan AVM projesini görüşmek üzere ATSO'da bir araya geldi...



ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ile Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Konuksever Mahallesinde yapılması planlanan AVM projesini görüşmek üzere ATSO'da bir araya geldi. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, burada yaptığı konuşmada, imar planları tadilatlarının kent dokusuna zarar vereceğini ve çarpık kentleşmeye karşı olduklarını söyledi. İmar planı tadilatı ile konut alanları ticari alanlara dönüştüğünü belrten Budak, Antalya'nın gerçek anlamıyla bir kent planı olmadığını, mevcut olan imar planlarının da tadilatlarla plansızlık yarattığını kaydetti. 


Antalya'da bulvar ve cadde alışverişinin yok edildiğini ifade eden Budak, "AVM'lere karşı değiliz. Kent merkezinde marka mağazalar kalmadı. Kentin toparlanmasını istemek hakkımız. Yurtdışı örneklerini hepimiz biliyoruz. AVM'de var, cadde alışverişi de var. Konut alanları planlanırken yollar da planlanıyor. Daha sonra bu alan plan tadilatları ile ticari alana dönüşünce yollar yetmiyor, ulaşım sıkıntısı yaşanıyor, çevre tahrip oluyor, esnaf yok oluyor" dedi. 

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok ise plansız ticaret alanları yaratılmasına karşı olduklarını belirtti. Herkesin aynı fikirde ve yapılması gerekenlerin belli olduğunu dile getiren Sevimkoç: "Bu kente 12 milyon turist geliyor. Maalesef 1-2 milyonunu çarşıya getiremiyoruz. Şehri yönetenlerin bu sorunu eğilmesi gerekiyor. Burnumuzun dibinde 80 bin yatak var. 80 bin turist orada kalıyor ama şehir merkezine inmiyor. 

Eskiden çarşı hareketliydi. Şimdi Antalya'nın nüfusu 1 milyonu geçti, ancak hareket yok. Kazım Özalp Caddesi'nde akşam 21.00'den sonra insan yok. Kenti yönetenler enerjilerini, projelerini bu sıkıntılara yöneltmeli" diye konuştu. 


Alanya Postası Gazetesi


Geri Dön