23 / 04 / 2024

Çetin Osman Budak'tan esnaf kiraları açıklaması!

Çetin Osman Budak'tan esnaf kiraları açıklaması!

Pandemiden en fazla etkilenen sektörün turizm olduğunu söyleyen CHP’li Çetin Osman Budak, “Turizme verilen destek borç ertelemeden öteye geçemedi” dedi. Budak, kiralarla ilişkin de konuştu. 



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM Genel Kurulu'ndaki 2021 yılı bütçe görüşmelerinde CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ın yönelttiği sorulara verdiği yazılı cevabı TBMM'ye iletti. 

Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre; CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, devletin salgından en çok etkilenen turizm sektörüne faiziyle kredi ve erteleme dışında destek olmadığını dile getirdi.. Hem sektörün, hem de çalışanın can çekişmekte olduğunu belirten Budak, “Turizm sektörü çok ciddi bir krizin içinde, ama iktidar krizi yönetemedi. Ortalık toz duman ama Bakanlık sadece seyrediyor” diye konuştu. 

Çetin Osman Budak tan esnaf kiraları açıklaması!

KİRALAR NASIL ÖDENSİN

Bakanlık bünyesindeki DÖSİMM'in kiraladığı taşınmazların kira bedellerinin bile sadece ertelendiğini vurgulayan Budak, “Bakanlığın mal sahibi olduğu dükkanlarda iş yapan esnaf sinek avlarken, ‘bari biz buralardan kira almayalım' demiyorlar da ‘kiraları erteledik' diyorlar. İş yapmayan esnaf nasıl o biriken kiraları ödeyecek? Görüldüğü gibi Bakanlık ya faiziyle kredi verdirdi ya da erteleme yaptırdı. Destek bunun neresinde” açıklamasında bulundu. 

İstanbul'da esnafın yüzde 92.6'sı kira giderlerini karşılayamıyor!


Geri Dön