26 / 04 / 2024

Çetin Osman Budak: Fuar turizminden payımızı arttırmalıyız!

Çetin Osman Budak: Fuar turizminden payımızı arttırmalıyız!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, her yıl milyonlarca turist ağırlayan Antalya'da turizmin 12 aya yayılması için fuar turizminin önemine vurgu yaptı.



2013 yılında Antalya'ya gelen 11 milyonu aşkın turistin %85'inin Mayıs-Ekim döneminde geldiğini kaydeden Başkan Budak, "yatak kapasitemizi verimli kullanmak, yılın her ayında katma değer ve istihdam yaratmak istiyorsak turizmi çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak durumundayız. Fuar turizmi de bu vizyonla geliştirilmesi gereken alternatif turizm kanallarından birisi. Antalya'nın fuar turizminden aldığı payı artırmalıyız" dedi. 


ANTALYA'NIN FUAR KARNESİ

 Antalya'da 2014 yılı sonu itibariyle 19 fuar düzenlenmiş olacağını kaydeden Başkan Budak, bunların 6 tanesinin uluslararası ihtisas fuarı olduğunu kaydetti. Fuarların yalnızca ekonomik bir etkinlik olarak düşünülmemesi gerektiğini kaydeden Başkan Budak, "fuarlar ticari ve ekonomik işbirlikleri için sundukları fırsatların yanı sıra sosyal ve kültürel bağlarm kurulduğu platformlar yaratıyorlar. Bu bağlar aynı zamanda turizm için kaldıraç etkisi yaratıyor. Turizm sektörümüzün fuarlara sahip çıkması ve desteklemesi çok önemli" dedi. 


FOOD PRODUCT

Turizm sektörünün ana girdilerinden olan gıda sektöründe 25-28 Şubat tarihlerinde uluslararası nitelikte Food Product fuarının düzenleneceğini kaydeden Başkan Budak açıklamasını şöyle sürdürdü: Türkiye'nin gıda sektöründeki potansiyelini daha iyi değerlendirmesi, üretimi ve ihracatı teşvik etmesi, tarım sektörünün gıda sanayindeki gelişmeyle desteklemesi gerektiği son gelişmelerle daha iyi görülmektedir. Kuraklık nedeniyle gıda fiyatlarındaki artış enflasyonu, geçim maliyetim ve turizm gibi sektörlerimizin girdi maliyetini artırmaktadır. Diğer taraftan cari açık sorunumuz karşısmda gıda ihracatının, Rusya ve Orta Doğu pazarlarına gıda ihracatımızın artırılması da büyük önem kazanmıştır." dedi.


Türkiye Gazetesi 


Geri Dön