24 / 04 / 2024

Cevahir AVM'ye engelliler giremiyor!

Cevahir AVM'ye engelliler giremiyor!

Cevahir AVM'ye bebek arabasıyla güç bela çıkılırken, engelli vatandaşların ise girmesi imkansız



Dünya kenti İstanbul'un tam göbeğindeki dev bir alışveriş merkezinin engelli vatandaşlara kapalı olduğunu duysanız inanır mısınız? Doğal olarak inanmazsınız. Ancak Şişli'deki Cevahir Alışveriş Merkezi'ne gidenler, bu cümleyi doğrulayacak manzaralarla karşılaşıyorlar. Sinemaları, kafeteryaları, restoranları ve şık dizaynıyla her ayrıntının düşünüldüğü AVM'de ne yazık ki basit ama hayati bir ayrıntı unutulmuş. 10 katlı alışveriş merkezine, bebek arabaları ve engelli vatandaşların girmesi için bir rampa yok.

YASAK GİBİ..

Alışveriş merkezinin girişi, kentte hiç çocuklu anne ya da engelli insan yokmuş gibi, sadece basamaklardan oluşuyor. Alışveriş merkezine çocuklarıyla gelmek isteyen anneler, insanlardan yardım isteyerek bebek arabalarını merdivenlerden yukarı çıkarıyorlar ya da binbir güçlükle bu işi tek başlarına yapıyorlar. Zaman zaman arabalar ve içindeki bebekleriyle düşme tehlikesi geçiriyorlar. Anneler içerideki mağazalara güç bela ulaşırlarken, buraya gelmek isteyen engelli vatandaşlann durumu ise çok vahim, içeri girmeleri yasak gibi.

SİTEM DOLU SÖZLER

Çünkü bunun için vatandaşın sandalyesiyle birlikte dört beş kişi tarafından kaldırılarak merdivenlerden yukarıya taşınması gerekiyor.

Bölgede yaşayan engelliler, rampa yapılması için yönetime başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını söylüyorlar. Vatandaşlar, "Zaten günlerinin çoğunu evde geçiren insanlarız. Topluma karışmak ve moral bulmak bizim de hakkımız. Ancak Cevahir yöneticileri kentteki tüm insanların sağlıklı şekilde yürüdüklerini sanıyorlar ki, bize bir rampayı bile çok gördüler" sözleriyle sitemlerini dile getiriyor.
HaberTürk


Geri Dön