16 / 04 / 2024

Cevahir AVM'ye kaçak soruşturması!

Cevahir AVM'ye kaçak soruşturması!

İstanbul Şişli'deki Cevahir AVM'nin, 32 bin metrekarelik alanının kaçak inşa edildiği iddiası üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.



2005 yılında açıldığında Avrupa'nın 2'nci, dünyanın 8'nei en büyük alışveriş merkezi olarak tanıtılan İstanbul Şişli'deki Cevahir AVM'nin, 32 bin metrekarelik alanının kaçak inşa edildiği iddiası üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (1BB) CHP'li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ile Deniz Erzincan, 'imar kirliliğine neden olma' suçundan Cevahir AVM'nin sahibi olan Kuveytlilere ait İngiliz şirket St. Martins Property ve AVM'nin Türkiye yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 


Meclis üyeleri ayrıca Şişli Belediyesi'nin yetkilücri hakkında da AVM'de kaçak mağaza yapıldığını bilmelerine rağmen göz yumduklarını iddia ederek, 'görevi kötüye kullanmadan' haklarında işlem yapılmasını talep etmişti. Sağ ile Erzincan'ın suç duyurusunun ardından savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Haksız kazanç sağlandı BirGün'e konuşan CHP'li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, Cevahir AVM'ye açılan soruşturmanın örnek teşkil etmesi gerektiğini vurgulayarak, soruşturmanın 

davaya dönüşmesini beklediğini aktardı. 


AVM'de haksız bir kazanç yaşandığının altmı çizen Sağ, binadan kazanılan kira gelirlerinin geriye dönük vergilendirilmesinin gerektiğini vurguladı. Sağ, "Temenni ederim ki dava açılır ve bunu yapanların yanma kâr kalmaz. ÎBB'nin Şişli Belediyesine gönderdiği AVM'nin kaçak olması ile ilgîMıyazı hasıraltı ediliydr. Ahc&k îBB de evrakl tâkip etmesi ğerekiîken 


takip etmedi.

 

Cevahir AVM'ye kaçak soruşturması Cevahir AVM'ye kaçak 32 bin metrekarelik alan için soruşturma başlatıldı. CHP'li Sağ, "Dava açılmalı, haksız kazanç var" dedi. Cevahir  AVM'nin yetkilileri, kaçak bölüme çözüm olarak belediyeye tadilat projesi sunmuştu. Yani bir çeşit danışıklı dövüş yaşandı" diye konuştu. 


Tadilat projesine sığınıldı Şişli Belediye Başkanı Hayri inönü'nün gerekli yıkım ve para cezası kararı-aldığını hatırlatan Sağ, sözlerini şöyle sonuçlandırdı: "Yine önce kaçak yap, sonra yasallaştırma sistemi olarak kullanılan tadilat projesine sığınıldı. Tadilat projesine imza atanlar bu soruşturma kararına dikkat etmeli. Dünyanın en büyük AVM zincirinin sahibi olan St. Martins Property'in binası zabıtlandı ve ceza kesildi." 



BirGün/Uğur Şahin


Geri Dön