20 / 04 / 2024

CHP'den Capitol AVM'ye kaçak iddiası!

CHP'den Capitol AVM'ye kaçak iddiası!

Geçmişte, ‘kaçak’ olduğu için yıkım kararı alınan Capitol AVM’nin çatısı son olarak restorasyon adı altında yükseltildi. BirGün’e konuşan CHP’li Sağ, “30 milyon liralık rant oluştu, suç duyurusunda bulunacağız“ dedi.



Daha önce 3 bin 500 metrelik kaçak bölümü bulunduğu için iki kez planları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geri dönen ve Üsküdar Belediyesi encümen kararıyla yıkım kararı alınan, Capitol AVM’de, imar planına aykırı işler yapılmaya devam ediyor. İstanbul’un ikinci alışveriş merkezi olan Capitol AVM’nin kaçak katlarının yıkılması gerekirken, son olarak AVM’nin çatısı restorasyon adı altında yükseltildi ve tam haline getirildi. AVM’nin çatısı kaçak olduğu için, geçmişte mühürlenmişti. İki ayrı asansör alanının eklendiği AVM’nin, tavanı da açılır, kapanır hale getirildi. AVM’ye, yeni yürüyüş yolları ile bağlantı köprüleri eklendi. İzin alınmadan binanın arka cephesi yükseltildi, bazı bölümlerde de çatı örtüsü kaldırılarak, yeni açık açık alanlar oluşturuldu.


Geçen yıllarda Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi’nin “Yenilenen Alışveriş Merkezleri” dalında Avrupa’nın en iyi projesi seçilen Capitol Alışveriş Merkezi birçok değişikliğe uğramış oldu. Kaçak olduğu gerekçesiyle daha önce yıkım ve para cezası verilen AVM’nin kaçak bir şekilde ‘hizmet vermesini’ Üsküdar Belediyesi’nin görmezden gelmesi ise tartışmalara neden oldu.


30 milyonluk rant gözüküyor


BirGün’e konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek şunları söyledi: “AVM’nin bulunduğu bölge Üsküdar’ın, rantı en yüksek alanı. Üstelik, Ümraniye, Çekmeköy, Samcaktepe metro hattı da geliyor. AVM’deki mağaza kiralarını düşünürsek, yaklaşık 30 milyon lira rant gözüküyor. Burada kamu yararı nerede? Sadece AVM’nin sahiplerinin çıkarlarına yapılan bir işlemdir. Yapım halen daha da devam ediyor. Binanın içini bırakın, dış cephesi değiştirildi. Bunlar nasıl görülmez, niye gerekli işlem yapılmaz anlayamıyoruz. Bu bina 1993 yılında yapıldı, deprem yönetmeliğine de uygun değil. Eğer Üsküdar Belediyesi’ne ilgilileri tarafından verilen bir tadilat projesi varsa ve bu kabul edilmişse faciadır.”



Uğur ŞAHİN/Birgün


Geri Dön